Sport

2012.07.27. 20:00

A PMFC Pakson kezdi az idei szezont

Először tartott bajnoki mérkőzés előtti sajtótájékoztatót a PMFC-nél Supka Attila: a piros-feketék ma Pakson kezdik a 2012/2013-as szezont. A vezetőedző valószínűleg legalább annyira kíváncsi arra, mire képes a csapata mint a szurkolók.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Supka nélkül máris égett a Honvéd a nemzetközi porondon, jegyezte meg az egyik kolléga a vezetőedző társaságában, utalva az Anzsi Mahacskala elleni 4-0-ra, majd hozzátette, gyakorlatilag a tréner hajtotta a vágóhídra a kispestieket, hiszen még vele harcolták ki az indulást. A PMFC új vezetőedzője vette a lapot, jót mosolygott a megjegyzésen, majd megvédte korábbi övéit: ez a realitás.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Bodnár még sérült (fotó: Löffler Péter)
[/caption]

Mindenki abban bízik, hogy három éven belül a PMFC is eljut legalább az Európa-ligába – mondjuk egy Anzsi elleni 0-4-től eltekintenénk. Persze a tegnap délelőtti sajtótájékoztatón még nem a távoli jövő került szóba, hanem sokkal inkább a Paks elleni bajnoki rajt. Supka Attilának kétségtelenül nincs könnyű dolga, hiszen nem egy kész együttest vett át, hanem egy olyan keretet, amelyet lépésről lépésre kell átalakítani, ez pedig nem megy egyik pillanatról a másikra.

– Az első év célja, hogy masszív együttes váljon a PMFC-ből – mondta a szakvezető. – A sok új játékosból csapatot kell formálni, és emellett persze eredményeket is kell produkálni. Mindezt csak fokozatosan, szépen felépítve lehet véghezvinni, türelem kell a munkához. Az természetesen nem működik, hogy jött nyolc újonc, akiket beteszek, és máris minden flottul megy!

Arról, hogy mennyire akadozik a gépezet, illetve hogy hol tart az építkezésben a szakmai stáb, ma megkapjuk az első visszajelzést. A Paks otthonában biztosan nem lesz könnyű dolguk a pécsieknek, még akkor sem, ha Kis Károly együttesének egyik legjobbja, Böde Dániel a Fradihoz igazolt, a másik húzóember, Vayer Gábor pedig sérült.

– A Paks egy összeszokott csapat, a keret nagy része, a mag megmaradt, bár voltak személyi változások. Mucha József kollégánk elment, és megnézte a paksiak egyik felkészülési mérkőzését, tehát tudjuk, mire számíthatunk. De úgy gondolom, számunkra nem önmagában az első meccs a fontos, hanem az első négy-öt: ha ezek jól sikerülnek, kellő önbizalmat, magabiztosságot szerezhet a csapat – mondta Supka Attila.

A pécsiek egyik legrutinosabb játékosa, Lantos Levente mindenesetre optimista a rajt előtt.

– A munka alapján, amit elvégeztünk, jó eredményt kell majd elérnünk a szezon során – mondta a belső védő. – Magyar viszonylatban szerintem kiemelkedő felkészülést csináltunk végig. A keretünk nagyon erős, sok az újonc, ezért még össze kell szoknunk. Remélem, az eredmények hozzák majd a jó hangulatot, és segítik azt, hogy mielőbb összekovácsolódjunk.

Szurkolók nélkül persze nem megy, és nem is ér sokat az egész. Supka Attila ennek tudatában arra kérte a pécsi drukkereket, hogy minél többen járjanak majd a PMFC újmecsekaljai meccseire és segítsék őket: „A csapat a pályán mindent megtesz, ezt megígérhetem. Ugyanakkor biztosan lesznek olyan meccseink, amikor mégsem megy a játék: arra kérem a szurkolókat, hogy ilyenkor is buzdítsanak minket, mert ekkor van rá a legnagyobb szükségünk. Emlékszem, amikor a Debrecennel a Hajduk Split ellen játszottunk, ott volt a Torcida, s annak ellenére végig szurkolt, hogy 8-0-ás összesítéssel búcsúztattuk a csapatukat.”

A Paks elleni bajnokit néhány pécsi játékosnak ki kell hagynia, Fröhlich Roland, Bodnár László, Nagy Olivér és Harsányi Zoltán sérülés miatt nem játszhat, Leon Panikvar pedig eltiltása miatt nem léphet pályára.

Szombathelyi győzelem

A 2012/2013-AS szezon első fordulójában a Szombathelyi Haladás hazai pályán 4-2-re verte az újonc Egert.

A TOVÁBBI program: Debrecen – Győr, Paks – PMFC (17.00), Ferencváros – Kecskemét, MTK – Kaposvár, Siófok – Honvéd, Videoton – Pápa.

Olcsóbbak a bérletek

A BÉRLETEK árusítását hétfőn már megkezdte a PMFC a klubházban, tudtuk meg Brassói Attila sajtófőnöktől. Örömteli hír, hogy kevesebbet kell fizetni a bérletekért, továbbá kialakítottak egy PTE-szektort, ahol az egyetemi hallgatók foglalhatnak helyet. A jegyárak nem emelkednek, a belépőket a hazai mérkőzéseket megelőző hétfőtől lehet megvenni.

Átalakul a klubház is

NEMCSAK A pályák felújításán dolgoznak serényen a munkások, a PMFC klubházában tegnap délelőtt még teljes volt a felfordulás az emeleten.
– A konditermet elköltöztettük, a helyén klubszobát alakítottunk ki, az irodákat átalakítottuk, kifestettük, az első hazai meccsre készen leszünk – mondta Halász Gábor klubigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!