Sport

2008.04.07. 17:24

A rali első lépcsője, amatőrök is indulnak

A baranyai raliszezon már március közepén elkezdődött, a Rallye Sprint Bajnokság orfűi futamát további kilenc követi majd – a versenyzők legnagyobb örömére.

K. Mayer András

A rali első lépcsője – a szervezők szerint ez a mottója ennek a sorozatnak, amelyen az autósport világába először belekóstoló amatőrök is indulhatnak, mellettük viszont nemegyszer a profik is megfordulnak a pályákon (mint tették ezt legutóbb a WRC-sek Orfűn). Persze senki ne higgye, hogy a városi autójával rajthoz állhat.

– Itt bárki kipróbálhatja magát, aki kedvet kap, de rögtön hozzátehetem, azért versenygépekre van szükség – fogalmazott Markó Tibor, a bajnokság főszervezője. – A tuningolás mindenkinek a saját ügye, ha valaki ezer lóerős gépet csinál a Trabantjából, hát tegye. Amit mi elvárunk, az inkább a gyárin kívüli biztonsági felszerelések: ilyen például a kagylóülés, a bukóketrec, a négypontos biztonsági övek, a tűzoltórendszer, az áramtalanítás, és persze a versenyruha és a bukósisak.

A rajtnál a legkülönbözőbb autókat lehet látni – rettentő széles a skála. A Trabantoktól kezdve a Lada VFTS-eken át a komoly nyugati kocsikig mindent bemutat a mezőny, és adott esetben a felsőbb osztályokban szereplő pilóták is megjelennek egy-egy futamon, hiszen nekik sem árt a gyakorlás.

Az Orfűn rendezett első bajnoki remek versenyt hozott, a kötelező forgások, kicsúszások mellett egyetlen borulás volt csak. A tavalyi abszolút győztes, a Szabó Ferenc, Szűcs Gábor duó Lada VFTS-e ezúttal technikai gondok miatt nem úgy ment, mint szokott, a negyedik helyük ennek fényében nagyon értékesnek tűnik.

Aki kedvet kapott a Rallye Sprint Bajnoksághoz, további információkat a www.pecsiautosport.hu honlapon kaphat a sorozatról.

Hátralévő idei futamok:

Április 12–13. Magyarbóly

Május 10–11. Kurd

Május 31.–június 1. Bonyhád–Majos

Június 21–22. Bakóca

Július 19–20. Kisvaszar

Augusztus 23–24. Árpádtető

Szeptember 13–14. ?

Október 11–12. Bakonya

November 15–16. Királyszentistván

Május 10–11. Kurd

Május 31.–június 1. Bonyhád–Majos

Június 21–22. Bakóca

Július 19–20. Kisvaszar

Augusztus 23–24. Árpádtető

Szeptember 13–14. ?

Október 11–12. Bakonya

November 15–16. Királyszentistván -->

Címkék#autósport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!