Sport

2016.11.26. 09:09

A sérülések ellenére is esélyesek a komlói kézisek a győzelemre

A Sport36-Komló férfi kézilabdacsapata szombat délután Mezőkövesden lép pályára. Idegenben kell megszerezni azt a két pontot, amit legutóbb otthon elhullajtottak.

K. Mayer A. (DN)

A múlt hétvégén sajnos kisiklott a Sport36-Komló férfi kézilabdacsapata: hazai pályán kikapott a Budakalásztól. Kilvinger Bálint együttese nem tudta azt játszani, amit szeretett volna, Jerkovicsra nagyon figyeltek a vendégek, nem mellesleg a bírók sem különösebben kedvelték a házigazdákat.
Azzal a meccsel azonban már nem érdemes többet foglalkozni, a következő feladatra kell koncentrálni. A kék-fehérek szombat délután Mezőkövesden lépnek pályára. Bár a leendő vendéglátók a helyezésük (utolsó előtti) alapján nem tűnnek túl acélosnak, biztosan nem lesz ott egyszerű nyerni.

– Az, hogy az utolsó előtti helyen állnak, nem azt jelenti, hogy odamegyünk és már nyertünk is – mondta Kilvinger Bálint, a komlóiak vezetőedzője. – Ennél ez sokkal nehezebb lesz. A Mezőkövesdnek sok olyan meccse volt, amelyeken ötven percig jól játszott, aztán a végére kicsit elfáradt. A múlt hétvégén pontot szerzett Vácon, tehát oda kell figyelnünk.
Tényleg jó lenne győzelemmel zárni ezt a kirándulást, mert a komlóiakra nehéz sorozat vár az őszi szezon végén. Előbb mennek Mezőkövesdre, aztán Egerre, majd Cegléden zárják az idényt – vagyis csak idegenbeli mérkőzéseik vannak.

– Nem szeretnénk ezt a három bajnokit pont nélkül zárni. Van is rá sansz, hogy eredményesek leszünk, hiszen látni kell, nem mindig tudnak élni a csapatok a hazai pálya jelentette előnnyel. Nekünk is voltak már sikereink idegenben, nyertünk Orosházán és pontot szereztünk Balatonfüreden.
Persze úgy könnyebb dolguk lenne, ha nem bajlódnának többen is sérüléssel. A Budakalász elleni meccs eléggé megfogta a komlóiakat, mert volt ütlegelés rendesen, így a hét első fele arról szólt, hogy rendbetegyék a sérüléseket. Granics, Jerkovics, Markovics és Wéber is kapott, emellett Trkulját is próbálják összerakni a szombati bajnokira, térdsérülése miatt Nagy Zoltán viszont biztosan nem játszhat Mezőkövesden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!