Sport

2013.05.24. 18:25

A sok gratuláció mellett rengeteg cinket is kapott Helesfay

Helesfay Donát színes egyéniség: gazdasági informatika, NB II., némi dilinyó is belefér a mislenyi kapusnál.

K. Mayer A. (Dunántúli Napló)

„Helesfay kilencesre védett!” – mondta nekünk a Szigetszentmiklós elleni bajnoki után Szabó Zsolt, a Kozármisleny NB II.-es labdarúgócsapatának vezetőedzője. S valóban, a mérkőzésről szóló tudósításokban más sem szerepel (főleg az első félidőben), mint hogy hazai ziccer, Helesfay véd, újabb ziccer, Helesfay megint véd, és így tovább. És ne felejtsük, a szigetszentmiklósiak egy tizenegyest is kihagytak: igaz, hogy azt Kvekveskiri mellélőtte, de ezek után ki merné azt állítani, hogy nem a mislenyi kapus „szemmel verése” miatt hibázott?!

Helesfay számára kész szerencse, hogy jó edzője van. Máskülönben most sem került volna kapuba, ám Szabó Zsolt úgy érezte, ott is váltani kell, s most pihentette Sólyom Csabát. Bejött.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Helesfay jól érzi magát Mislenyben
[/caption]

– Én is úgy éreztem, hogy jól védtem – ismerte el szerényen Helesfay Donát. – Szinte minden labda elakadt bennem. A dolognak egyébként gyorsan híre ment, azóta a sok gratuláció mellett rengeteg cinket is kaptam a haveroktól, szerintük máris fenn hordom az orrom.

A 22 éves kapus PMFC-nevelés. Amióta Kozármislenybe került, sokat nem védhetett, Sólyom Csaba helye ugyanis megkérdőjelezhetetlen a kezdőben. A Szigetszentmiklós elleni teljesítménye azonban jelzi, hogy ettől nem ment el a kedve, bármikor számíthatnak rá.

– Nem is annyira nehéz helyzet ez! Itt mindenki mindig fel van pörögve, talán a közösség, talán az edzések hozzák, hogy nem lehet „leülni”, elkedvetlenedni – árulta el Helesfay, hozzátéve, persze hogy ő is többet szeretne védeni, de Sólyom nagyon jó formában van. És hogy mi a célja? – Csak a Misleny! Amíg elvégzem az egyetemet, addig biztosan nem szeretnék elmenni innen, és talán utána sem. Pécsről sem akarok elköltözni, szeretem ezt a várost.

A manapság sokat cinkelt kapus egyébként hívásunk idején éppen egy vizsgára igyekezett: a TTK-n gazdasági informatikát tanul. Három hét van vissza a vizsgaidőszakból, ilyenkor elég elfoglalt, néha késik is pár percet az edzésekről. „Szerencsére a Mislenynél engedékenyek akkor, amikor az iskoláról van szó” – teszi hozzá.

Bátyja, a nála hat évvel idősebb Richárd a Szederkényben játszik – naná, hogy kapus. Amikor a két srácról érdeklődtünk, megtudtuk, igazi kapusok: elég dilinyósak.

– Ezt én sem megerősíteni, sem cáfolni nem fogom – reagált a véleményre nagyot mosolyogva Helesfay Donát.

Tehát igaz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!