Sport

2016.12.23. 12:28

A Sport36-Komló sok örömet szerzett szurkolóinak

Hetedik helyen zárta az őszi szezont a Sport36-Komló férfikézilabda-csapata, ami kiváló eredménynek számít – jellemző, hogy a vezetőedző, Kilvinger Bálint csak tíz ponttal kalkulált, miközben tizenhármat szereztek. A tréner tavasszal is egységes, jól játszó együttest szeretne a pályán látni.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Nem tévedek, ha azt mondom, hogy kellemes esztendő volt ez.

– Így van, szerintem is jól sikerült, nem lehetek elégedetlen – válaszolta Kilvinger Bálint, a Sport36-Komló férfikézilabda-csapatának vezetőedzője. – A május kemény és nehéz hónap volt számunkra, de végül elértük a célunkat, bent maradtunk. A nyáron pedig olyan folyamat indult el, amelynek ez a mostani szereplés az eredménye.

– A hetedik helyen zárták az őszt. Kihozták magukból a maximumot?

– Azt nem mondanám. Talán csak akkor, ha az elveszített két hazai meccsünket is megnyertük volna. De összességében valóban jó teljesítményt nyújtottunk. Otthon ugye kikaptunk a Ceglédtől és a Budakalásztól, de idegenben tudtunk kompenzálni: végül több pontot szereztünk, mint amennyire számítottam.

– Miért, mennyivel számolt?

– Úgy gondoltam, hogy megnyerünk négy hazai mérkőzést, meg idegenben elkapunk valakit, s ha tíz pontunk lesz az ősz végén, akkor jól állunk. Ehhez képest most van tizenhárom.

– És mindehhez jött még egy kis családi boldogság is...

– Ó, igen, bővült a család Milánnal. Óriási öröm ez számunkra!

– A szurkolók számára pedig az őszi szezon volt hatalmas öröm. Bíznak is benne, hogy a tavasz is hasonló lesz. Csak nehogy elkényelmesedjen a csapat...

– Ezt a hibát nem szeretnénk elkövetni. A tavaszi szezon első meccse nagyon fontos lesz számunkra, hiszen a Balmazújvárost fogadjuk, azt a bajnokit mindenképpen meg kell nyernünk. Az eddig megszerzett pontjainknak, eredményeinknek köszönhetően pedig a folytatásban nagyobb terhet rakhatunk majd a fiatalokra, több lehetőséget adhatunk nekik – élniük kell vele. Erre most tényleg jó lehet ez a tavasz. Persze ugyanúgy kell készülnünk minden mérkőzésre.

– Milyen pozícióban látná szívesen a csapatát a szezon végén?

– Még mindig nem helyezésben gondolkodom. Ősszel is mérkőzésről mérkőzésre figyeltünk, arra koncentráltunk, hogy legyünk egyre jobbak, hogyan tudunk pontot szerezni. Ebből a hetedik hely jött össze. Persze nyilván nem lennék boldogtalan, ha a hetedik helyen végeznénk majd. De azt szeretném, ha továbbra is egységes, jól játszó Komlót látnánk. Ha így lesz, elégedett leszek.

Öt, illetve nyolc

Nem éppen azt az utat járta be a komlói csapat az őszi szezon során, amire úgy általában előzetesen számítani lehet. Nyilván mindenki úgy volt vele, hogy hazai pályán, saját fanatikus szurkolótábora előtt acélosabb lesz Kilvinger Bálint együttese, mint idegenben – ehhez képest otthon csak öt, vendégként nyolc pontot szerzett. A komlói csarnokban legyőzte a Gyöngyöst és a Vácot, ikszelt a Csurgóval és kikapott a Ceglédtől, a Veszprémtől, a Tatabányától és a Budakalásztól, míg idegenben megverte az Orosházát, a Mezőkövesdet és az Egert, döntetlenezett Balatonfüreden és Cegléden, valamint vereséget szenvedett Veszprémben, Szegeden és Balmazújvárosban.

Aktív pihenés

Amikor tegnap délután beszélgettem Kilvingerrel, kicsit szűkszavú volt. Mintha máson járna az esze, jegyeztem meg.

– Igen, már a délutáni edzésen agyalok. Budapes­ten vagyunk ugyanis a férfi-B-válogatottal, Juhász István munkáját segítem. Karácsony­ra hazamegyünk, aztán újra találkozunk, s a hónap végén Lengyelországban játszunk a házigazdák B-csapatával. Aktívan telik tehát a pihenés, de nem bánom, ez is motiválttá tesz, erőt ad a folytatásra.

K. Mayer András (Dunántúli Napló) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!