Sport

2010.04.24. 13:53

Ajkára megy a PMFC, a Misleny a Barcsot fogadja

Az utóbbi három meccsén négy pontot veszített el a PMFC labdarúgócsapata, s emiatt ismét nem tudta kihasználni a riválisok botlásait. Wittrédi Dávidot megviselte az idei tavasz, úgy érzi magát, mint tavaly, amikor Pápán elbukták a bajnokságot.

K. Mayer András

Ha a PMFC-ben mindenki rendszeresen a tudása legjavát nyújtaná, ennek a csapatnak már nem idén, hanem tavaly meg kellett volna nyernie a bajnokságot. Az edzők, játékosok véleménye egybecseng, a piros-feketék keretét tartják a(z egyik) legerősebbnek – a várva várt siker mégis elmarad.

Hosszú sérülés után Wittrédi Dávid szerencsére visszatérhetett a pályára, ám jelenleg ő sem úgy futballozik, ahogy tavaly tavasszal, még a térdműtétje előtt.

– Az utolsó mérkőzéseinken valóban nem játszottunk jól – ismerte el a fiatal játékos. – Nem mentegetőzésképpen mondom, de sok volt nekünk egy hét alatt a három bajnoki, fáradtnak éreztem a társaságot. Azt sajnos én sem tudom, miért nem megy nekem jobban, talán hiányoznak még a mérkőzések ahhoz, hogy formába lendüljek. Nagyon boszszantanak az elmúlt egy hét történései, megviseltek, el vagyok keseredve: olyan érzésem van, mint amikor tavaly Pápán elbuktuk a bajnokságot. Pedig annyi sanszot kaptunk az élettől, mi pedig nem tudtunk élni vele. Jövőre megint kezdhetjük elölről...

Nyolc mérkőzése viszont még hátravan a PMFC-nek, s abban Wittrédi is egyetértett, hogy ezalatt ugyanúgy bármi megtörténhet, mint az elmúlt néhány tavaszi bajnokin. Vagyis az is előfordulhat, hogy kap még egy lehetőséget a pécsi csapat – ahhoz, hogy erre legyen esély, ma az ötödik helyezett Ajkánál kell nyerni.

A Kozármisleny hosszúra nyúló veretlenségi sorozata végére az elmúlt fordulóban a Kaposvölgye tett pontot, Bene Ferenc együttese most elkezdheti az újabb sorozatot. Az első ellenfél verhetőnek is tűnik, hiszen a kiesés elől menekülő, utolsó előtti Barcs látogat Mislenybe – ugyanakkor nyilván sokan emlékeznek rá, hogy tavaly tavasszal az utolsó bajnokin ugyanez a párharc vendéggyőzelemmel végződött. Jó lenne, ha az eddig remekül szereplő baranyai csapat nem rombolná le azt, amit eddig felépített, s nem elégedne meg azzal, amit elért: igaz ugyan, hogy nem lesz belőle bajnok, és nem is eshet ki, de a hetedik helynél bizony sokkal jobban néz ki egy negyedik vagy ötödik pozíció.

A várható kezdőcsapatok

PMFC: Hegedüs – Nagy J., Stark, Sütő, Szamosi – Nagy O., Pintér, Kvekveskiri – Lovrencsics, Gyánó, Horváth Zs. Sérülés miatt Berdó, Regedei és Varga Z. nem játszhat.

Kozármisleny: Mester – Dienes, Finta, Éles, Tóth I. – Zana, Vojnics-Zelics, Tóth Z., Kutyáncsánin – Fabinho, Lauer. Sérült Máté, Szabó B. és Kollega.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!