Sport

2010.05.06. 07:15

Ambrus Tamás lesz a Fradi edzője?

Három játékossal szerződést bontott a közelmúltban a Pécsi Vízmű-PVSK Füszért OB I-es férfi vízilabdacsapata, s néhány helyen már kész tényként közlik, hogy a nyáron Ambrus Tamás vezetőedző is távozik a Fradihoz.

K. Mayer András

„Ambrus lesz a Fradi edzője” – közli kész tényként az egyik internetes újság. Ha burkoltabban is, de hasonlót fogalmazott meg a sportnapilap, amely szerint a pécsi vezetőedző „kacérkodik” a zöld-fehérek kispadjával.

Természetesen kíváncsiak voltunk az érintett, Ambrus Tamás véleményére, ám a szakvezetőből nem tudtunk sokmindent kihúzni.

– Nem erősítem meg, de nem is cáfolom a híreket – indított diplomatikusan, majd hozzátette, ezzel a témával kapcsolatban inkább várjuk meg az utolsó bajnoki mérkőzést, vagyis május 12-t, majd utána válaszol a kérdésekre. Arra a kérdésünkre viszont, hogy elkívánkozik-e Pécsről, határozottan reagált: – Én nem nagyon akarnék elmenni innen, mert nyugodt anyagi körülmények között lehet majd dolgozni a következő szezonban. Inkább a jelennel van probléma, a jövő évi büdzsé már összeállt, s a kiszemelt játékosokkal is tárgyaltunk már – mondta a 46 éves tréner, aki 2004-ben érkezett Pécsre.

Tovább ütve a vasat, megjegyeztük, hogy ha akad olyan klub Magyarországon, ahová szívesen elmenne, az biztosan a Ferencváros. Mindenki tudja, hogy szinte ott nőtt fel, a Fradiban vált ismert, válogatott kapussá.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Akár a szívére, akár az eszére hallgat, a Fradi nyerhet
[/caption]

– Valóban így van, pályafutásom első húsz éve a Fradiban zajlott, 1988-ban és 1990-ben is bajnok lettem a csapattal. A családi kötődés is ismert: édesapám ott lett olimpiai bajnok és ötszörös magyar bajnok – fogalmazott Ambrus, akinek esetleges szerepvállalásával kapcsolatban a zöld-fehérek szakosztályvezetője, Wiesner Tamás sem árult el semmit: majd a bajnokság végén lesz aktuális a kérdés.

Persze nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél. A tabellára pillantva és a jelenlegi erőviszonyokat ismerve nemcsak a szívére hallgatna Ambrus, ha menne, hanem az eszére is. A Ferencváros ugyanis a negyedik helyen végzett az alapszakaszban, elődöntőt játszik, vagyis szakmailag hatalmas kihívást jelentene. Ezzel párhuzamosan pedig olyan híreket hallani, hogy még jelentősen meg is erősítik a játékoskeretet, így például Steinmetz Ádám, Varga Tamás, Kásás Tamás, Madaras Norbert, Hosnyánszky Norbert és Kis Gábor neve is elhangzott. Ha csak a fele a Fradiba igazol, Ambrus bajnokesélyes együtteshez mehetne.

Teljesítményük nem érte el a kívánt szintet, a szerződésbontás mégis elsősorban gazdasági döntés volt

A rájátszás megkezdése előtt szerződést bontottak három játékossal, a lengyel Michal Diakonówval, Zoufal Norberttel, valamint Lázár Zsolttal. A döntés mögött egyértelműen spórolási szándék áll, hiszen így a klub megtarthatja egy-egy havi bérüket. De Blasio Antonio szakosztályelnök lépésében van ráció, hiszen a Pécsi Vízmű-PVSK Füszért számára már édesmindegy, hogy a kilencedik, vagy éppen a tizenegyedik helyen végez-e – kieső ugyanis nincs.

A történetekről kikértük a vezetőedző, Ambrus Tamás véleményét is.
– Ebben az ügyben nekem addig tartott a hatásköröm, hogy megállapítottam a játékosok teljesítményét. A három érintetté valóban nem felelt meg a személy szerint tőlük elvártaknak, ez tény. Ennek okán az elnök úr hozott egy gazdasági döntést, és szerződést bontott velük. Így viszont vékonyabb lett a keretünk, pedig eddig sem dúskáltunk a jobbnál jobb játékosokban. Szakmailag nem fűződött ahhoz érdekem, hogy idő előtt elmenjenek, mert számomra az a jó, ha a mindennapi edzéseken ott van a tizenkét mezőnyjátékos és a két kapus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!