Sport

2010.06.10. 17:23

Az egyéni versenyen hatkilós csukát is fogtak

A múlt hétvégén rendezte a Horgász Egyesületek Baranya megyei Szövetsége a megyei horgász csapatbajnokság első- és másodosztályának versenyét, valamint az egyéni bajnokságot is.

K. Mayer A.

Ahogy az évek óta megszokott, az Orfűi-tavat szombat délelőtt elsőként körbeülő első osztályú mezőny nem járt túl jól: a zavaros, sárga színű vízben nem sok hal akadt horogra – pedig etetőkajából jutott nekik bőven. Bár a versenyzők azt hitték, a délutáni pecára készülődő másodosztály majd learatja az etetések babérjait, nem így történt, a tízcsapatnyi horgász összesen alig több mint hét kiló halat fogott.

Sokkal jobban jártak viszont a megyei egyéni bajnokság résztvevői. A vasárnapi viadalon a szombaton valószínűleg éhségsztrájkot tartó pontyok nem bírták tovább, jóízűen ettek, így az első helyezett Osztrogonácz István például majdnem tizenhárom kiló hallal győzött. Érdekesség, hogy szákba került egy termetes csuka is, a hatkilós ragadozót Kiss Zsolt fogta. A versenyzők összesen 86,56 kiló halat csalogattak horogra, ami nem rossz eredmény.

Az eredmények. Első osztályú csapatbajnokság: 1. Pécsi HE, 2. Komlói Bányász, 3. Duna-szekcsői HE, 4. Ércbányászati Dolgozók HE, 5. Domolos-Zsibót HE, 6. Pécsi Bányász HE. Másodosztályú csapatbajnokság: 1. Orfűi HE, 2. Borza-Völgye Lánycsók HE, 3. Herman Ottó HE, 4. Homorúd Hunyadi HE, 5. Sásdi HE, 6. Felsőszentmárton Dráva-zug HE. Egyéni bajnokság: 1. Osztrogonácz István, 2. Gyurkó Gábor, 3. Kovács Zoltán, 4. ifj. Tóth László, 5. Czine László, 6. Somfai Norbert.

Címkék#horgászat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!