Sport

2014.10.17. 16:33

Az idegenben veretlen PMFC a Fradi vendége lesz

Szombaton a Ferencváros gyönyörű stadionjában lép pályára a PMFC, amely eddig veretlen idegenben. Bízunk benne, hogy most is az marad.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Pokoli nehéz feladat lesz! A Ferencváros otthonában sosem egyszerű a vendégcsapat élete, ráadásul a zöld-fehéreknek most mindenképpen nyerniük kell, nem engedhetnek meg maguknak több botlást. Aztán ki tudja, lehet hogy pont ez a nagy nekiveselkedés, akarás hajtja majd a PMFC malmára a vizet.

– A Ferencváros jelenleg nem képez olyan játékerőt, hogy bárkinek feltett kézzel kellene odamennie – mondta Véber György, a pécsiek vezetőedzője. – Az nyilvánvaló, hogy biztosan ellenünk akarnak majd javítani, tehát észnél kell lennünk! Olyan védőmunkát kell produkálnunk, hogy a hazaiak ne tudjanak lendületbe jönni, ne legyen helyük, terük ahhoz, hogy felgyorsuljanak.

Mert akkor ugyebár jöhet Böde Dániel, vagy éppen Gera Zoltán.

Azzal kapcsolatban, hogy ki mehet majd Dibusz Dénes kapujára, nincsenek kérdőjelek. Pölöskey ugyanis eltiltás miatt nem játszhat, marad tehát Fröhlich Roland – aki ebben a szezonban még nem talált be. Nem túl jó előjel, de hátha pont most sül el a lába.

– Ugyanúgy győzni megyünk a Ferencvároshoz, ahogy Debrecenbe is úgy utaztunk el – fogalmazott a pécsi csatár. – Ha a Fradit a Pápa is meg tudta verni, akkor mi miért ne lennénk rá képesek? Szeretnék már végre gólt lőni, bosszant, hogy ez eddig nem jött össze.

Az borítékolható, hogy lesz helyzetük a pécsieknek, a Fradi védelme ugyanis gyakran zavarba hozható, főleg a gyors, mozgékony, ügyes játékosok okozhatnak problémákat. Ilyenekből pedig akad néhány a PMFC keretében: ott van Fröhlich, Szatmári, Márkvárt, Heffler, Kővári, Wittrédi.

A csütörtöki sajtótájékoztatón szóba került Véber György 200 ezer forintos büntetése is, amit a Videoton elleni meccsen elhangzottak miatt kapott. A szakvezető úgy fogalmazott, sokat gondolkodott azon, ami körülötte forog, s kissé elege van abból, hogy bármit csinál, országos felhördülés lesz belőle. De a humora azért szerencsére megmaradt: szépen odament az egyik kameramanhoz, s megnézte, hol lehet a gépből kihúzni a „dugót”...

Sok a hiányzó a PMFC-nél: Uzoma kórházban, többen sérültek

Nincs könnyű helyzetben Véber György a PMFC-MATIAS vezetőedzője, akinek a Ferencváros elleni szombati bajnoki előtt a sok hiányzó miatt főhet a feje.

Eke Uzoma például egészen biztosan kihagyja a találkozót. Többeknek is feltűnt, hogy az elmúlt napokban nem edzett a csapattal a védő, ezért el is kezdődtek a találgatások. Egyesek már egészen odáig jutottak a magyarázattal, hogy a játékos jó eséllyel ebolás, kórházban fekszik, ez az oka a hiányzásának.

Történetesen Uzoma valóban kórházban van, de eboláról, vagy egyéb egzotikus kórról szó sincs. A futballista vakbél-gyulladással küszködik, és egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor térhet vissza.

Sajnos azonban rajta kívül is akadnak olyan játékosok, akik biztos, hogy nem, vagy jó eséllyel nem játszhatnak szombaton. Pölöskey Péter, akit a Honvéd elleni találkozón állítottak ki, továbbra is eltiltását tölti, de a támadó-szekció további két tagjának játéka is erősen kérdéses. Heffler Norbert izomhúzódással bajlódik, és bár tegnap is a csapattal edzett, még Véber György sem tudja, hogy számíthat-e rá a Fradi ellen. Frank Richárd is hasonló cipőben jár. A nemrég igazolt csatár a Puskás Akadémia elleni szerdai Liga Kupa-meccsen a félidőben kért cserét, a combizma sérült meg. Róla azt mondta a pécsiek szakvezetője, hogy jelen állás szerint szinte biztosan nélkülöznie kell majd őt a hétvégén.

A problémák sorát folytatva, többen is akadnak, akik nincsenek tökéletes állapotban. Horváth Adriánnak és Danijel Romicsnak is vannak problémái, de – ahogy azt Véber mondta – őket ismerve ez nem lehet akadálya a pályára lépésüknek.

Azért akad jó hír is, hiszen a montenegrói válogatottban két Európa-bajnoki-selejtezőt is beinjekciózva végvédő Vukasin Polekszics, mióta visszatért Pécsre már teljes intenzitással tud edzeni, ráadásul Mohl Dávid is felépült korábbi sérüléséből, így már ő is a szakmai stáb rendelkezésére állhat a Fradi elleni találkozón. Szakács M.

Nem így képzelték

A Ferencváros korántsem úgy szerepel, ahogy azt a klubnál a szezon előtt elképzelték. Thomas Doll együttese botladozik a bajnokságban, tíz mérkőzés alatt immár négyszer kikapott, s ahelyett, hogy a dobogón állna, csak a hatodik helyen vergődik. A zöld-fehérek három meccs óta nyeretlenek – most biztosan javítani akarnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!