Sport

2016.08.17. 17:39

Az olimpia jót tett a tollaslabdának

Sárosi Laura Riót megelőző sportszerű nemes gesztusa, majd a most zajló olimpia felkeltette a figyelmet a tollaslabda iránt, ezt a televíziós élő közvetítések is elősegítették.

H. L.

– Már eddig is volt egy csomó meccs a tévében, és sokat írnak világszerte a sportágról – mondja Csorba József, a Magyar Tollaslabda Szövetség elnöke, a pécsi Multi Alarm SE akadémiájának vezetője. – Nőtt a tollaslabda népszerűsége, idehaza is mind többen érdeklődnek iránta. Ezért tart a klubunk toborzót kezdők számára ezen a héten, szerdán, csütörtökön és pénteken 17 és 19 óra között várjuk az érdeklődőket Pécsett, a Basamalom úti sportcsarnokban. Ott, ahol egyébként a múlt héten háromnapos edzőképző tanfolyamot tartottunk, negyvenen felül volt a résztvevők száma. Naponta tíz órán a sportágról volt szó és persze nemcsak elméletben, hanem gyakorlatban is. A nagy hírű dán szakembertől, Jakob Tofttól sokat tanulhattak a trénerek.



Csorba a nyári játékokra visszatérve hozzátette, hogy az egész magyar sportvezetés elégedett volt Sárosi szereplésével, tisztes helytállásával. Megjegyezte, hogy Sárosin kívül más pécsi vonatkozása is van az olimpia tollaslabda-tornájának: a legjobb 16 közé kerülő ukrán Marjia Ulityina korábban két évig a Multi Alarm SE színeiben sportolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!