Sport

2016.09.25. 17:15

Az utolsó egyenesig vezetett Michelisz

Sanghaj Az utolsó pillanatban maradt csak le a futamgyőzelemről Michelisz Norbert a túraautó-világbajnokság sanghaji versenyhétvégéjén.

K. Mayer A. (DN)

A Honda magyar pilótájaként Michelisz az első futamon a második helyről rajtolt, s az első kanyar után már az élre is állt. Jó ideig magabiztosan őrizte pozícióját, ám az utolsó három körhöz érve Thed Björk utolérte, s óriási csata kezdődött a futamgyőzelemért. Végül a volvós svéd örülhetett: az utolsó hosszú egyenesben akkora volt a sebességkülönbség a két autó között, hogy a magyar pilóta nem tudta maga mögött tartani ellenfelét.

A főversenyen Michelisz a kilencedik helyről indulhatott, hamar visszaesett két pozíciót, s végül a tizenegyedik helyen ért célba. A Zengő Motorsport versenyzői közül Ficza Ferenc egy 14. és egy 16., Nagy Dániel pedig egy 15. és egy 18. hellyel gazdagodott.

Első futam: 1. Thed Björk (svéd, Volvo), 2. Michelisz Norbert (magyar, Honda), 3. Yvan Muller (francia, Citroën). Főverseny: 1. José María López (argentin, Citroën), 2. Yvan Muller, 3. Mehdi Bennani (marokkói, Citroën), ...11. Michelisz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!