Sport

2011.03.15. 10:21

Azt állítja, élve vitték férjét a hullaházba

Az egyik kereskedelmi televízióhoz fordult a minap egy hölgy, azt állítva, élve vitték férjét a pécsi onkológiai osztályról a hullaházba.

Nyaka Szabolcs (Dunántúli Napló)

Állítása szerint férje szíve még dobogott, amikor átszállították, ráadásul a kiadott klinikai zárójelentésben is hiba van, a papírok meglátása szerint zavarosak.

A Dunántúli Napló megkereste dr. Kollár Lajost, a PTE Klinikai Központjának főigazgatóját, aki elmondta, az eset még 2008-ban történt. Az ügyet mind az egyetem, mind a szakmai felügyelet, mind az ÁNTSZ vizsgálta, és semmilyen szakmai hibát nem találtak. A zárójelentésben egy adminisztratív hiba szerepelt, azonban ez nem befolyásolta az esetet.

A kezelőorvostól azóta megváltak, azonban nem az esettel összefüggésben, hanem más okok miatt. Dr. Kollár Lajos hangsúlyozta, osztoznak a férjét elvesztett hölgy fájdalmában, azonban a független szakmai ellenőrzések is arra az eredményre jutottak, hogy az egyetemet nem terheli felelősség a súlyos rákbeteg férfi halála miatt. A férfi végstádiumú áttétes rákbetegségben szenvedett, emellett súlyos szívbetegsége is volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!