Sport

2008.07.12. 20:01

Baján nyert a PMFC

Edzőmeccseket játszottak szombaton az NB II-ben érdekelt baranyai csapatok. A PMFC győzelemmel, a Kozármisleny döntetlennel zárta a napot.

K. Mayer András

A váz megvolt, az újakkal csak finoman spékelgetem a csapatot, mondta Nagy Tamás az utóbbi napok, hetek munkájáról. A PMFC vezetőedzője rögtön hozzátette, nem akarja szétszedni az elmúlt szezon gárdáját, hiszen nem volt elégedetlen a teljesítménnyel, de minőségileg még kell javítani ahhoz, hogy elérjék céljukat, az első helyet és a feljutást.

A piros-feketéknél a Baja elleni felkészülési mérkőzésen is sok olyan futballista játszott, aki nem volt tagja az előző idény csapatának. A következőének viszont már tagja lesz Megyesi László, akit Tatabányáról igazoltak, s Nagy Tamás nagyon jó véleménnyel van róla: „Az egyik legjobb hazai pontrúgó, ráadásul ballábas. A csatárainknak szinte mozdulniuk sem kell majd a labdáért, ő úgyis eltalálja vele a fejüket.”

[caption id="" align="alignleft" width="278"] Laki (labdával), a kozármislenyiek játékosa szombaton nem talált be a román vendégcsapat hálójába. A baranyai együttes a legvégén egyenlített
[/caption]A pécsieknél játszott a 150 élvonalbeli meccsnél járó, ennélfogva rutinos Szalay Tamás is, aki korábban a Fehérvárban szerepelt, most Felcsútról érkezett Pécsre. „Még nem szerződtettük, de én már a mi játékosunknak tekintem. Tapasztalt futballista, a legjobb korban van, hiszen 28 éves, emellett több poszton is bevethető” – jellemezte a játékost Nagy Tamás.

Eredmény: Baja – PMFC-Pécs Plaza  2-4 (0-3)

PMFC (első félidő): Sólyom – Kalmár, Dara, Finta, Arnold – Tóth P. Gulyás, Törtei – Lovrencsics, Horváth Zs., Wittrédi.
PMFC (második félidő): Herbert – Sipos, Finta, Lantos, Megyesi – Szalay, Fónai, Kulcsár – Szabó N., Wittrédi, Tóth P.
Az NB II. újonca ellen Lovrencsics, Horváth Zs., Wittrédi és Lantos talált a kapuba.

Döntetlent játszott a Déva ellen a Misleny

Ifjabb Mihalecz István együttese a román másodosztályú bajnokság hetedik helyezettjével, a Dévával játszott edzőmeccset. A két gól a mérkőzés végén született, a 88. percben a vendégek szereztek vezetést, majd a 91. percben Hergenröder egyenlített.

„A játékosok hozzáállásával és a héten elvégzett edzésmunkával maradéktalanul elégedett vagyok. A csapat a mai mérkőzésen nem volt friss, hiszen olyan fázisban vagyunk, amikor a fizikai felkészítésre fektetjük a hangsúlyt. Amit játékban kértem, azt védekezésben, főleg az első félidőben, megvalósították. Talán a támadójátékban, labdabirtoklásban vártam kicsit többet a srácoktól, több passzt, több játékot” – értékelte a látottakat a vezetőedző, ifj. Mihalecz István. 

Eredmény: Kozármisleny – Déva 1-1 (0-0)

Kozármisleny: Antal (Mester) – Suba, Dienes (Tamás), Éles, Tóth I. (Tasselmayer) – Szabó B. (Bozó), Tóth Z. – Müller K. (Hergenröder), Laki (Kovács), Kutyáncsánin (Somogyi) – Kresz (Nagy K.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!