Sport

2010.05.01. 20:14

Bajnokok lettek a pécsi férfi kézisek

Az utolsó három forduló eredményétől függetlenül már bajnok a Uniqa-PVSE férfi kézilabdacsapata .

F. Z.

Az Uniqa-PVSE férfi kézilabdacsapata úgy utazhatott el pénteken délután az Ercsi elleni meccsre, hogy mindenki pontosan tudta: amennyiben nyernek, az utolsó három forduló eredményétől függetlenül már bajnokok. A vezetőedzőt még az indulás előtt megkerestük, hogy megkérdezzük tőle: elfér-e a csomagtartóban néhány üveg hideg pezsgő.

– Nem, nem pezsgővel készültem, én ugyanis inkább a mérkőzés előttre helyezem a hangsúlyt – mondta el lapunknak Danyi Gábor, akinek a hangjából azért érződött: nem biztos, hogy teljesen komolyan beszél. – A buszba tehát Csuka Mónika-válogatáskazetta, és rengeteg buborékos ásványvíz került. Az a célom ugyanis, hogy a fiúk kellőképpen felspannolt állapotban lépjenek pályára. Ha pedig így lesz, akkor nyerni fogunk.
Így lett: a pécsi csapat gyakorlatilag már az első félidőben eldöntötte a találkozót, hiszen kilenc góllal ellépett ellenfelétől. Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy az Ercsi a másodvonal egyik leggyengébb csapata, ám ahogy a tréner is megerősítette, egyáltalán nem vették félvállról a mérkőzést.

– Néha pont az ilyen meccsek a legnehezebbek, hiszen tudjuk, hogy jobbak vagyunk, és ezért esetleg ellinkeskedjünk az egészet. Mondjuk az is tény, hogy ránk ez nem igazán jellemző.
A pécsiek még három meccset játszanak ebben a szezonban, a Komló, a Győri ETO és az Ajka ellen.

– Persze örömteli, hogy már tét nélkül kézizhetünk, de ennek ellenére nagyon komolyan fogjuk venni a találkozókat. S hogy mi volt az Ercsi elleni meccs után? Nagyon örültem annak, hogy hatott Csuka Mónika, úgyhogy az ünneplést az ő dalaira kezdtük, és helyből távolugrással fejeztük be.

Ercsi – Uniqa-PVSE 30-41 (13-22)
Férfi kézilabda NB I. B., Ercsi, 200 néző. V.: Horváth, Simó. PVSE: PÓKOS, BODA 7, Kovács II. G. 3,  Szögi 1, VAJDA 6, Lévai 3, Szabó T. 2. Cs.: Jandó, Varga (kapusok), GYŐRI 5, Németh 6, Emmer 2, Werner 2, Kovács I. G. 4. Vezetőedző: Danyi Gábor.
Danyi Gábor: – Egy bajnoki címet megszerezni mindig nehéz, de ezt megismételni még nehezebb. Gratulálok a fiúknak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!