Budapesti női tenisztorna

2018.02.21. 19:14

Bejutott a 16 közé Babos Tímea

58 perc alatt verte az 57. helyen rangsorolt német Tatjana Mariát szerdán a BOK Csarnokban.

Budapest, 2018. február 21. Babos Tímea, miután gyõzött a német Tatjana Maria (j) ellen a Hungarian Ladies Open nõi nemzetközi keménypályás teniszverseny elsõ fordulójában a budapesti BOK csarnokban 2018. február 21-én. A címvédõ magyar teniszezõ bejutott a nyolcaddöntõbe. MTI Fotó: Kovács Tamás

A címvédő Babos Tímea bejutott a nyolcaddöntőbe a budapesti, 226 750 dollár (57,2 millió forint) összdíjazású női keménypályás tenisztornán.

A világranglistán 35. magyar játékos – akit a harmadik helyen emeltek ki a szervezők – 58 perc alatt verte az 57. helyen rangsorolt német Tatjana Mariát szerdán a BOK Csarnokban. A két teniszező első találkozóján Babos pillanatnyi kétséget sem hagyott afelől, melyikük a jobb játékos: az első szettben kétszer, a másodikban háromszor vette el ellenfele adogatását, s mivel a magáét egyszer sem vesztette el, könnyedén jutott a nyolcaddöntőbe.

A januári Australian Openen párosbajnok Babosra – aki csak egyesben indul Budapesten – a csütörtöki nyolcaddöntőben egy másik német, Mona Barthel vár. A WTA-rangsor 75. helyezettje 2-1-re vezet kettejük különpárharcában: 2012-ben Montrealban és 2015-ben Charlestonban ő nyert, szintén 2015-ben Marrákesben viszont Babos bizonyult jobbnak.

Borítókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!