Sport

2007.08.24. 19:30

Bene visszamegy Pápára

Baranya | A 3. forduló következik a labdarúgó NB II-ben, amelyben három baranyai csapat érdekelt. Közülük már csak a Kozármislenynek nincs pontja.

Horváth László (DN)

<kapcsolodo_temek>Félő, hogy a harmadik kör után sem lesz több szerencséje a kozármislenyieknek, akik szombaton este 7-kor Pápán játszanak. Márpedig a pápaiak fel akarnak jutni az NB I-be, erős a keretük, négy brazil található benne, és ott van még a volt válogatott kapus, Szücs Lajos is.

– A négy brazilból három a játékosom volt, amikor Zoran Kuntics pályaedzőjeként négy hónapot ott dolgoztam. Felkészültünk ellenük, a válogatott olaszok elleni sikere is erőt adhat nekünk, bizonyíték arra, hogy a futballban nincs lehetetlen – fogalmazott Bene Ferenc, a Kozármisleny vezetőedzője.
Nyilván azzal is fel tudja tüzelni focistáit, hogy a Pápán még a Velence is kifogott, amely szerdán 2-2-es döntetlennel kiverte Szücséket a Magyar Kupából.

– Le kell zárni a területet, szorosan őrizni a csatárokat, a gyors embereikre pedig különösen oda kell figyelni – összegezte a teendőket Éles András, a kozármislenyiek hátvédje, aki csapata  egyik legjobbja volt a Felcsút ellen legutóbb odahaza elveszített bajnokin.

Komlón most érthetően jó a hangulat, mivel legutóbb legyőzték a PMFC-Pécs Plazát. Talán csak Istókovicsnak nem ér fülig a szája, ugyanis súlyos térdsérülést szenvedett, emiatt 6-8 hetet ki kell hagynia. A bányászgárda vasárnap 17.30-kor Pesterzsébeten lép pályára.
– Kellemes emlékek fűznek Pesterzsébethez. Csodálatos környezetben van a felújított stadion, két éve a Komlóval 3-0-ra nyertünk ott – mesélte Ott József, a komlóiak vezetőedzője, aki hozzátette, hogy az eddigi két fordulóban náluk jobb csapatok ellen szerepeltek, a hasonló képességűekkel szemben a mostani lesz az első megmérettetésük. Úgy véli, a védekezésük már megfelelő, az előre játékban azonban még javulniuk kell.

Ha csak a tabellára pillantunk, azt mondhatjuk, könnyű ellenfél jut szombat este fél 6-kor Újmecsekalján a PMFC-Pécs Plazának, mert a Dunaújváros 180 percnyi játék után pont, sőt, rúgott gól nélkül áll. Kis Károly, a pécsiek szakvezetője szerint azonban ez csalóka, mivel a dunaújvárosiak két rangadót veszítettek el.

Újmecsekalján mindenkit megfogott a váratlan komlói vereség, amire nem lehetett igazi gyógyír a hétközi solti kupameccsen lőtt hatos (és ezzel a továbbjutás) sem, bár az önbizalmukat némiképp növelhette. A szakember igazi rangadóra és persze hazai győzelemre számít.

Címkék#PMFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!