Sport

2013.02.18. 17:05

Bolla Ferencről nevezik el a PTE-PEAC pályáját

Március végére elkészülnek a tervek a PTE-PEAC pécsi, Verseny utcai sporttelepének korszerűsítésére.

Horváth L. (Dunántúli Napló)

Az elkövetkezendő hat-nyolc évben a már meglévő mellé még két hagyományos labdarúgópályát, egy 60–40 méteres műfüves játékteret és két kispályát szeretnének kialakítani, de szó van egy kisebb munkacsarnok építéséről és – mert a jelenlegi öltözőket még felújítani sem lehet – új épület felhúzásáról. A létesítményt az egyetem 2008-ban 99 évre kapta meg használatra az önkormányzattól.

Idén augusztusban lesz a sportegyesület 90 éves, a jubileumot azzal is nevezetessé akarják tenni, hogy a sportközpontot Bolla Ferencről nevezik el. Bolla sokat tett az egyetemi sportért, 30 évig volt sportköri elnök.

Georgiou Grigorisz, az egyetemisták labdarúgó-szakosztályának elnöke elmondta, hogy a tíz éve elkezdett utánpótlás-nevelést folytatják. U7-től U19-ig hét csapatot működtetnek, az ezekben focizó 130 gyermekkel hét edző foglalkozik. Közel áll a mindkét fél számára előnyös megállapodásuk a PMFC-MATIAS-szal, ennek keretében kölcsönös létesítmény-átengedésről és játékosok cseréjéről is szó lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!