Sport

2015.08.04. 15:04

Csak augusztus végén kezdi a szezont a PMFC

A PMFC labdarúgócsapatánál tartott sajtótájékoztatón kiderült, kik alkotják a játékoskeretet, hol tart jelenleg a klub, s hogy Márton Gábor szerint ha nincsenek is sokan, a srácok meg fogják állni a helyüket.

K. Mayer András (Dunátúli Napló)

A délelőtti sajtótájékoztatót megelőzően bizony néhányan elsütötték a poént, ahogy korábban, most is első osztályról van szó...
Reméljük, nemsokára a Nemzeti Bajnokság első osztályáról lesz szó. Ebben bízik Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója is, aki elmondta, július 17-én megköttetett a megállapodás a város és a PMFC között, s bár az eltelt két hét alatt nem lehetett csodát tenni, mindent megtettek annak érdekében, hogy a legszükségesebb teendőket, feladatokat ellássák.

Nagy munkát jelent a létesítmények átvétele s ezzel együtt a tüzetes átvizsgálása, az alapos leltár elkészítése, valamint annak előkészítése, hogy augusztus 14-én alá tudják írni a szerződéseket az új munkavállalókkal. Köztük például az utánpótlásedzőkkel, akikkel éppen délután ülnek le tárgyalni, s akiknek a jelene, jövője értelemszerűen nagyon fontos a tizenéves játékosok és szüleik számára.

A sajtótájékoztatón az immár labdarúgó szakágvezető címet birtokló Győri János elmondta, az első két forduló elhalasztására megkapták az engedélyt, így a PMFC számára csak augusztus 29-én kezdődik az idény. Hozzátette, örömteli hír, hogy sok szurkoló, köztük a B-közép már jelezte, kiáll a csapat mellett, ott lesz a meccseken.

Ha majd feljutnak, tényleg cserélnek?

A sajtótájékoztatón elhangzott az a sokakat foglalkoztató kérdés, miszerint valóban létezik-e olyan megállapodás a PMFC és a Kozármisleny között, amely szerint ha mindkét csapat feljebb kerül egy osztállyal (vagyis a PMFC feljut az NB III.-ba, a Kozármisleny pedig az NB II.-be), jövőre „cserélnek”. Erre azt a választ kaptuk, hogy összeesküvés-elméletek mindig voltak és lesznek, s ezt a kérdést majd jövőre, a bajnokságok végén kell feltenni, amikor mindkét klub elérte célját.
Feltesszük.

Íme, ez most a PMFC (zárójelben a legutóbbi csapat)

Erdős Sándor (Kozármisleny)

Erőss Csaba (Ausztria)

Fekete Marcell (MTK)

Hadobás Gergő (PEAC)

Hleba Tamás (PMFC)

Horvát Gábor (PMFC)

Horváth Gergő (Komló, kölcsönbe)

Horváth Vince (PMFC)

Ipacs Péter (PMFC)

Kiss Patrik (Komló, kölcsönbe)

Kónya Dávid (PEAC)

Kónya Kornél (Szentlőrinc)

Krapecz Balázs (Szászvár, kölcsönbe)

Schmidt Zsolt (Kozármisleny)

Sólyom Csaba (Kozármisleny)

Szabó Péter (Kozármisleny)

Szentes Krisztián (Szászvár, kölcsönbe)

Takács Ákos (PMFC)

Turi Tamás (Szentlőrinc)

Valkovics Dávid (PMFC)

Jó társaság, komoly munka, megfelelő háttér

A PMFC kispadjára immár harmadszor ül le Márton Gábor, de ha most kitölti a szerződését, akkor némi túlzással itt fog megöregedni: öt évre írt alá.
– Örömteli, hogy ilyen hosszú távra, öt évre terveznek, ilyen helyzetben nem lett volna érdemes egyben vagy kettőben gondolkodni – mondta a szakvezető, aki a megyei I. osztályhoz mérten szokatlanul bő stábbal, gyakorlatilag profi segítői háttérrel dolgozhat (a pályaedző Takács Lajos, a kapusedző Volcsányi Csaba, az erőnléti edző Kárpáti Péter lesz). – Köszönjük a vezetőségnek, hogy ezt lehetővé tették, de azt kell mondjam, ez nem egy szokványos történet, ezért nem is szokványos a szakmai stáb. Komoly munkát kell végeznünk annak érdekében, hogy a PMFC minél előbb visszakerüljön a futballtérképre, legalább a másodosztályba.
Persze az utóbbi néhány év élvonalbeli szereplése miatt mindenki azt reméli, hogy a pécsi klub az NB I.-be jut vissza belátható időn belül. Márton szerint ehhez megfelelő háttér, nyugalom, támogatás kell, s ha ez megvan, öt éven belül fel lehet jutni az első osztályba.

– Lehet ez három év, öt, de akár hét is. Egyvalamit megígérhetek: minden meccset ugyan nem lehet megnyerni, ebben az osztályban sem, de az biztos, hogy a játékosaink addig fognak menni, ameddig bírják! Nagyon jó társaság jött össze, s meglepően gyorsan összeállt a csapat. A fiúk vevők az újra, vevők a munkára, csak még meg kell őket tanítani egy kicsit vigyorogni. Nem volt egyszerű kialakítani a keretet, hiszen egy–két edzés után kellett véleményt formálni, eldönteni egy–egy játékosról, hogy alkalmas-e, vagy sem, ami valamilyen szinten lutri, de úgy érzem, ezek a srácok meg fogják állni a helyüket – fogalmazott Márton.

Erőss Csaba (Ausztria)

Fekete Marcell (MTK)

Hadobás Gergő (PEAC)

Hleba Tamás (PMFC)

Horvát Gábor (PMFC)

Horváth Gergő (Komló, kölcsönbe)

Horváth Vince (PMFC)

Ipacs Péter (PMFC)

Kiss Patrik (Komló, kölcsönbe)

Kónya Dávid (PEAC)

Kónya Kornél (Szentlőrinc)

Krapecz Balázs (Szászvár, kölcsönbe)

Schmidt Zsolt (Kozármisleny)

Sólyom Csaba (Kozármisleny)

Szabó Péter (Kozármisleny)

Szentes Krisztián (Szászvár, kölcsönbe)

Takács Ákos (PMFC)

Turi Tamás (Szentlőrinc)

Valkovics Dávid (PMFC) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!