Sport

2010.07.16. 17:54

Csaknem tizennyolcezer horgász van Baranyában

A Horgász Egyesületek Baranya Megyei Szövetsége nemrég megtartott küldöttközgyűlésén elhangzott, hogy az elmúlt évben a szövetséghez 56 egyesület tartozott, amelyekben 17 944 tag volt.

BAMA

Tavaly kevesebb lett a felnőtt és ifjúsági tag, de örvendetesen nőtt a gyermek horgászok száma. Utóbbiak nevelésére egyre több HE fordít figyelmet. Ezt segítette a gyermeknapi halfogóverseny is, amelyen a nagy számban résztvevők egy-egy horgászfelszerelést kaptak ajándékba. Több egyesület (Pécsi HE, Domolos-Zsibót HE, Siklós és vidéke HE, Pogányi HE, Mohácsi Dolgozók HE) szervezett bentlakásos és napközis ifjúsági és gyermektábort.

Eredményes volt tavaly a horgásztavak halasítása, a horgászegyesületek 156 millió, a megyei szövetség 24 millió forint értékben helyeztek el halat a kezelésükben lévő tóban. Ennek eredménye a fogásokban is jelentkezett. A leadott fogási naplók adatai szerint a megye horgászainál az egy főre eső fogás 22,1 kg volt, ez magasabb az országos átlagnál.

A küldöttközgyűlésen Bokor Károly megyei elnök és Kapitány Zsolt ügyvezető elnök adott tájékoztatást. Új tagként vették fel a Pécs-rácvárosi és a Szentlőrinci HE-t. Horgászsportért Emlékérmet kapott Bede Sándor és Enyezdi Tibor komlói horgász.

Címkék#horgászat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!