Sport

2008.04.01. 15:48

Czukor 46 évesen is simán verte az ob-n a fiatalokat

Az olimpiai A-szintet ugyan nem sikerült teljesíteni, de ismét B-szinten belüli idővel (4:06.10) ért célba a szlovákiai Gyügyön rendezett országos bajnokságon a Komlói Bányász gyaloglója, Czukor Zoltán.

K. Mayer A.

Ezzel újabb aranyéremnek örülhetett a lassan 46 éves Czukor Zoltán, aki most is hazánk legjobbja 50 km-en, így nem csoda, hogy indulhat Pekingben: tegnap éppen Budapesten, a Sportkórházban vett részt az olimpikonok orvosi vizsgálatán. – Az ob-n csak 35-40 kilométerig ment minden a tervek szerint, addig tartottam a négy órás átlagot, ám utána valami gond volt a gyomrommal – mondta a harmadik olimpiájára készül Czukor. – Rettentő éhes voltam, ezért a többiek nagyot néztek, hogy ötven kilométer után szinte rögtön nekiestem egy csirkének és egy kis sörnek.

Czukornak egyébként vigyáznia kell, mit eszik és iszik, a doppingellenőrök ugyanis nem tévesztik szem elöl. Akár krimibe illő történet is lehetne, hogy két hete egy komlói utcában megállt mellette egy autó, amelyből megkérdezték: ön Czukor Zoltán? Igen, válaszolta. Akkor szálljon be, Magyar Antidopping Csoport! Czukor beszállt, az ellenőrök hazavitték, ahol közel két és fél liter folyadék megivása után nagy nehezen tudott is mintát adni...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!