Sport

2012.04.03. 18:12

Egyértelmű, hogy Mink lesz az új vezetőedző a PMFC-nél

A PMFC labdarúgócsapatának vezetőedzője, Mészáros Ferenc hétfői menesztése több kérdést is felvetett, ám ezekre választ csak szerdán kaphatunk – a klub délben sajtótájékoztatót tart.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Az tény, hogy a szakember csúcstartó lett a piros-feketéknél: az egyesület történetében még sohasem fordult elő, hogy a legmagasabb osztályban ilyen előkelő pozícióban (hatodik helyen) álló csapattól bocsássák el az aktuális trénert.

Bár hivatalos formában továbbra sem erősítették meg, biztosra vehető, hogy a bajnokság végéig Mink Olivér irányítja majd a csapatot (a szerdai sajtótájékoztató résztvevői: Matyi Dezső tulajdonos, Bérczy Balázs klubigazgató, Mink Olivér...).

Amint azt már megírtuk, a szakembernek megvan a munkához szükséges képesítése, rendelkezik pro licenccel, így nincs akadálya annak, hogy átvegye az együttest. A másik másodedző, Mucha József nem szerezte meg ezt a képesítést, neki „csak” négyéves TF szakedzőije és A licence van. Információink szerint a folytatásban ő is marad.

Bár a tulajdonos, Matyi Dezső az edzőváltásban látta a vélt vagy valós gondok megoldását, akadnak még bőven olyan problémák a klubnál, amelyeket orvosolni kellene. Hogy csak kettőt említsünk: senki sem érti, mit keres még mindig a csapatnál Samuel Ellis Ato, hiszen sosem játszik, s tudása alapján nem is fog szerepet kapni. Miként az is rejtély, miért kellett idehozni úgy Harsányi Zoltánt, hogy nincs játékengedélye – nyáron is vissza lehetett volna térni a szerződtetésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!