Sport

2015.07.28. 12:05

Elkezdték a felkészülést a pécsi pólósok

Szakadó esőben, a Pollack- strandon kezdte meg a felkészülést a PVSK-Mecsek Füszért vízilabdacsapata a szeptemberben induló OB I.-es szezonra.

Szakács Miklós (Dunántúli Napló)

Hiába volt szomorú az idő tegnap délben, Lukács Gergely, a PVSK vízilabdacsapatának edzője mégis jókedvű volt. Lehet, ebben az is közrejátszott, hogy ő a parton sétált egy esernyővel a kezében a Pollack-strandon.

A csapat viszont rendületlenül rótta a hosszokat, még ha kissé foghíjas is volt a társaság. Bár a keret már kész a pécsieknél, egyelőre hatan hiányoztak. Az utánpótlás-válogatottakban szereplő Csaba Márton, Lajkó Márton, Szedmák Dávid és Horváth Zsombor mellett a gárda két légiósa, Zlatko Rakonjac és Ivan Basara csak augusztus elején csatlakozik majd be a munkába. Addig is a három kapus mellett – Baráth Ferenc, Kósik Soma és Duvnjak-Sztarcsevics Borna – kilenc mezőnyjátékosnak tartott edzést Lukács. Tavalyról maradt De Blasio Domenico, Krizsán András, Csacsovszky Alex, Vörös Tamás és Toni Opacak, míg új arc volt az ifi-világbajnok Csacsovszky Erik (Alex testvére), aki a Honvédtól érkezett, a Kaposvárról visszatérő Surányi László, és a debreceni nevelésű, de az UVSE-től Pécsre szerződő 19 éves Macsi Patrik. Egy másik fiatalember, a szintén 19 esztendő Krasznai Rudolf is ott volt a tegnapi edzésen, a kaposvári pólós egyelőre próbajátékon van a PVSK-nál.

– Nyolc hetünk van a rajtig, így rengeteg munka vár ránk – árulta el Lukács Gergely, a pécsiek trénere. – A Hullámfürdő most zárva van, így egyelőre a Pollackon edzünk, de úgy tűnik, hogy jövő héten el tudunk menni Horvátországba edzőtáborozni egyet. Ott már gyakorlatilag teljes kerettel tudunk készülni a szezonra.

Lukács azt is elmondta, hogy talán még egy légióst igazolnak majd, de csak azért nem fognak idehozni senkit, hogy több legyen a külföldijük. Ha találnak olyat, aki tud segíteni a csapatnak, akkor lesz csak három légiós az együttesben.

– Nagyon sok edzőmeccsre lesz szükségünk, hiszen ezt a fiatal társaságot összecsiszolni nem két hétbe fog telni – nyilatkozta az edző. – De bízok benne, hogy a bajnoki rajtra készek leszünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!