Sport

2014.04.25. 17:28

Felkérték, így visszatért Bolboaca Augustin

A PVSK öregfiúk csapatát a megyei I-es gárdára cserélte fel Bolboaca Augustin (39), aki ismét futballozik. A vezetőség beszélte rá a visszatérésre, az idény végéig vállalta a játékot.

Horváth L. (Dunántúli Napló)

A nagy visszatérések éve ez a futballistáknál, Kocsis István a Szigetvárban, Bolboaca Augustin pedig a PVSK-ban kezdte újra a pályafutását. Utóbbi már két bajnokin van túl, a másodikon gólt is szerzett. Tavaly nyáron játékos-edzőként befejezte a Verseny utcában, hiába szerették volna, hogy maradjon. Akkor nem tudták maradásra bírni, most viszont rábeszélték, jöjjön vissza. De már csak futballistaként vállalta a folytatást.

– Harminckilenc évesen tértem vissza a pályára, mert a helyzet megkívánta – mondta Bolboaca Augustin. – A vezetőség kért fel rá, mivel a kiesés veszélye fenyeget és nagyon szűkös a keret. Kevés a játékos, ráadásul sok a sérült. Máté Győző bokája futsalmeccsen eltörött, megműtötték, miként nemrégiben Arató Zsombort is. János Gergely is operáció után van, Fábián Dávid pedig huzamosabb ideje nem edz már, az Achilles-ínszalagja fáj. De van olyan futballista is, akire más okból nem számíthatunk, a 20 esztendős Koronics Erik nagyon ügyes, azonban nem akar a felnőtt csapatban játszani. Sajnos, ez a generáció nem szeret futballozni, nem úgy mint a miénk.

Ahogy a rutinos vasutas labdarúgó meséli, hét éve nem edz, most sincs ideje rá, mert egyszerre két csapatnak, az NB II-es U21-nek és a 17-nek az edzője a PVSK-nál.

– Csak a szív és az akarat irányította a döntésemet, amikor igent mondtam a felkérésre. Arra, hogy az idény hátralévő mérkőzéseire újra beszállok, merthogy segíteni szeretnék. Két bajnokin már szerepeltem a tavaszi idényben, mindkettőt végigjátszottam, a másodikon, a Pécsvárad ellen gólt is értem el. Most „laza” meccsek jönnek, olyan jó ellenfelekkel, mint a Szászvár, a Szentlőrinc és a Siklós, ezeken irtózatosan nehéz lesz pontot gyűjteni, de megpróbáljuk. Sajnálom a PVSK-öregfiúkat, mert idény közben cserben hagytam őket, egyszerre két bajnokságban viszont nem szerepelhetek. Talán megbocsátanak nekem ott a játékostársak.

A PVSK – amelyben több egykori tanítványa szerepel – jelenleg a 13. helyen áll a megyei I. osztály 16-os mezőnyében.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!