Sport

2011.07.27. 19:00

Férfi kézilabda: nem sok jót ígér az első négy bajnoki

Tíz edzésen van már túl az egyelőre bő kerettel készülő pécsi NB I-es férfi kézilabdacsapat.

H. L. (Dunántúli Napló)

Belehúztak! Veszprém itt, Veszprém ott, Szeged itt, Fradi ott. Erre mondják, hogy legalább hamar túl lesznek a nehezén. Így kezdi a szeptember 2-án induló bajnokságot a TM-Line-PTE-PVSE NB I-es férfi kézilabdacsapata. Így, ránézésre az első négy mérkőzés nem sok esélyt kínál nekik, de remélhetőleg a folytatás már annál többet.

– Tíz edzés van mögöttünk – számolta ki Németh Attila, a pécsiek új vezetőedzője. – Különböző felmérések voltak az első héten, de most már komoly, megterhelő foglalkozások vannak. Egyelőre a harci kedvvel nincs gond. Most még huszonnégyes a keretünk, ez idővel leszűkül tizenhatosra. Sok új arc van.

És sorolja a neveket. A friss szerzemények között van kapus Csurgóról (Hudák Henrik) és szintén kapuvédő a PLER-től kölcsönbe (Bősz Dániel), volt válogatott, ex-pécsi szintén Csurgóról (Frei Tamás), jobbszélső Mezőkövesdről (Papp Márk), balszélső a Dunaferrtől (Szepesi István), jobb- átlövő szintén Dunaújvárosból (Kurbely László), beállós a Pick Szeged utánpótlás-együtteséből (Grünfelder Péter). Hozzájuk kell még számítani négy junior korú kézilabdázót, Milovics Mátét Vácról, Szakcsi Dávidot és Hajdú Tamást a Dunaferrből, továbbá Wald Benjámint a Veszprém korosztályos csapatából. A felsoroltak között többen játszottak már pécsi, illetve baranyai színekben.

– A legutóbbi idényben szerepeltek közül maradt Szögi Balázs, Lévay Tamás, Szabó Tamás és Vajda Kornél, valamint számíthatok még az NB II-ben szerepeltekre is – jegyzi meg Németh Attila. – Jó a hangulat, márpedig vidáman könnyebben lehet elviselni azt a terhelést, amit kapnak a fiúk. Az első edzőmérkőzésünk jövő szerdán Csurgón lesz. Eddig még egyet kötöttünk le, augusztus végén a Kolozsvár vendégeskedik Pécsett. 

H. L. (Dunántúli Napló) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!