Sport

2015.02.04. 17:27

Fogyatékkal élő sportolókat segítenének

Digitális térképpel követhetik figyelemmel az ország egyes régióit.

Szakács M.

A közelmúltban Pécsett járt a Fogyatékosok Országos Diák és Szabadidősport Szövetségének (FODISZ) vezetése, és a PSN Zrt.-vel tárgyalt a Baranyai megyei fogyatékkal élő diákok sportolási lehetőségeinek javításáról.

A FODISZ vezetői nagyon fontosnak tartják, hogy fejleszteni tudják azoknak a fogyatékkal élő diákoknak a sportolási lehetőségeit, akik integráltan tanulnak az általános iskolákban. Baranyában nagyjából ezer ilyen tanulóról van tudomásuk, de bíznak benne, hogy sikerült mindenkit „megtalálni”, aki eddig kívül esett a látókörükön.

Éppen ezért kezdték el egy digitális térkép fejlesztését. Ezzel gyorsan, és hatékonyan tudnának arról információkat szerezni, hogy mely régiókban pontosan hány fogyatékkal élő diák van, illetve ők fogyatékosságukat tekintve milyen kategóriába tartoznak.

A pécsi találkozó remek lehetőséget kínált arra, hogy a Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-vel és a Fogyatékkal Élők Baranya Megyei Sportszövetségének elnökével megállapodjon arról a FODISZ, hogy a jövőben szorosan együttműködve minél hatékonyabban segíthessék a fogyatékkal élők sportolási lehetőségeinek biztosítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!