Sport

2014.09.04. 18:45

Füzy Ákos, halálának első évfordulóján emléktáblát kap

Most vasárnap, épp Füzy Ákos halálának évfordulóján a Lauber Dezső Sportcsarnokban emléktáblát kap a több bajnoki címet szerző, hosszú-hosszú évekig a pécsi sikerekét dolgozó egykori szakember.

Szakács M.

Egy évvel ezelőtt az egész ország gyászolt. A győri női kosárcsapat buszbalesetéről szóló hírek mindenkihez eljutottak, az okokkal, miértekkel sokáig foglalkozott a hazai sportélet. Pécs is feketébe borult azon a szeptemberi napon, hiszen a tragikus esemény egyik halálos áldozata Füzy Ákos volt. A korábbi pécsi mesterről érkező hír, megannyi siker letéteményeseként a város apraja nagyját megrázta.

Most, a szörnyű dátum (2013 szeptember 7.) első évfordulójához közeledve igyekszik Pécs méltó emléket állítani az egykori sikeredző előtt. Vujity Tvrtko volt az ötletgazda, aki a város jószolgálati nagyköveteként anyagilag is támogatta a projektet, majd természetesen csatlakozott hozzá a város is.

Most vasárnap, épp Füzy Ákos halálának évfordulóján a Lauber Dezső Sportcsarnokban emléktáblát kap a több bajnoki címet szerző, hosszú-hosszú évekig a pécsi sikerekét dolgozó egykori szakember. Az esemény ünnepélyes megnyitója szeptember 7-én, háromnegyed kettőkor lesz, amire a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak Füzy Ákos egykori sikereinek egyik helyszínére. Az eseményen ott lesz Csizi Péter alpolgármester, és az ötlet szülőatyja Vujity Tvrtko is. Az emléktábláról 14.02-kor kerül majd le a lepel, aminek azért van különös jelentősége, mert egy évvel ezelőtt, éppen ebben a percben szenvedett balesetet a győri kosarasokat szállító autóbusz.

A szervezők azt tervezik, hogy a jövőben más módon is ápolni fogják a kiváló edző emlékét, így a napokban felavatandó plakett mellett tervbe vették egy kosárlabda-emléktorna megrendezését is, így évről-évre lehetne majd adózni a korábbi sikeredző (kilenc bajnoki cím és tizenegy magyar kupa siker fűződik a nevéhez) emléke előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!