Sport

2007.08.11. 20:14

Győzelemmel kezdett az NB II-ben a PMFC

Pécs | Első NB II-es mérkőzésén végig fölényben játszott a házigazda PMFC, megérdemelten győzte le 2-0-ra a vendég Soroksár labdarúgó-csapatát.

BAMA

Új osztály, új edző, új csapat. Csak a nézők ugyanazok, igaz, az előző szezonhoz képest azért sokan hiányoztak, mindössze ötszázan voltak kíváncsiak a PMFC NB II-es rajtjára. Ők is elkerekedett szemekkel figyelték, amint a kezdéshez a pályára kocogó játékosok mellett egy menyasszony és egy vőlegény is besétált: a piros-feketék egyik törzsszurkolója iktatta esküvői programjába a kezdőrúgás elvégzését.

Nem kellett sokáig várni a PMFC első NB II-es góljára, s a vendégek tudását látva úgy tűnt, egy méretes zakót is kaphatnak. A hazaiaknál Wittrédi villogott a jobb szélen, akkor verte át a védőket, amikor akarta, a büntető is neki köszönhető. Ugyanakkor sajnos kiderült, a tétmeccs más műfaj, mint a felkészülési derbik: az utóbbi hetekben a gólokat ontó Rompos József nagyon szürkén futballozott az első bajnokin.

Az első félidőt egy kiadós zápor és némi villámlás tarkította, a második elején azonban a játék miatt komorodhattak el a szurkolók. Már-már úgy tűnt, erőre kap a Soroksár, amikor Bozori szép akcióból berúgta a második gólt. Az első tíz percet végigálló Kis Károly vezetőedző ekkor leült a kispadra, s igaza volt: a mérkőzés eldőlt, a vendégek erejéből összesen egy helyzetre futotta, így a PMFC simán nyert a bajnoki rajton.

Kis Károly: – Egy újjáalakult csapattal ezt a kezdő lépést viszonylag magabiztosan megtettük. Volt egy kritikus negyedóra, de átvészeltük, az ellenfél csak egy helyzetet dolgozott ki.
Elekes József: – A hazaiak többet futottak, agresszívabban játszottak, a játék minden elemében felülmúltak bennünket.

PMFC-Pécs Plaza – Soroksár 2-0 (1-0)

Labdarúgó NB II., 1. forduló. Pécs, Újmecsekalja, 500 néző. V.: Herbály 6. PMFC-Pécs Plaza: Hamar 0 – Sipos 6 (Tóth P. –, 89.), Szabados 6, Mile 6, Rozsi 6 – Wittrédi 6, Lantos 5, Gulyás M. 5, Kulcsár 5 – Bozori 6, Rompos 4 (Lengyel –, 63.). Vezetőedző: Kis Károly. Soroksár: Kálmán 5 – Hauser 5, Cseri 5, Koljanovics 4, Hegedüs 4 – Németh 4, Csepregi 5, Burzi 5, Hajdú 4 – Kis R. 3 (Gábor –, 66.), Dudás 3 (Héray –, 66.). Vezetőedző: Elekes József.

Szögletarány: 3-0 (3-0).

Sárga lap: Gulyás M. (45.), Kulcsár (52.), Szabados (78.), ill. Cseri (32.), Csepregi (45.), Dudás (58.).

12. p.: Wittrédi robogott el a jobb oldalon, középre adott, ám a 16-oson belül Koljanovics kezében elakadt a labda. Kulcsár végezte el a tizenegyest, és nagy erővel a kapu közepébe vágta a labdát (1-0).

56. p.: Bozori szerzett labdát, ügyes cselekkel lerázta védőit, és 15 méterről, hajszálpontosan a bal alsó sarokba helyezett (2-0).

Szögletarány: 3-0 (3-0).

Sárga lap: Gulyás M. (45.), Kulcsár (52.), Szabados (78.), ill. Cseri (32.), Csepregi (45.), Dudás (58.).

12. p.: Wittrédi robogott el a jobb oldalon, középre adott, ám a 16-oson belül Koljanovics kezében elakadt a labda. Kulcsár végezte el a tizenegyest, és nagy erővel a kapu közepébe vágta a labdát (1-0).

56. p.: Bozori szerzett labdát, ügyes cselekkel lerázta védőit, és 15 méterről, hajszálpontosan a bal alsó sarokba helyezett (2-0). -->

Címkék#PMFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!