Sport

2016.12.21. 19:54

Győzött a PVSK a Szeged ellen

Az Ismet Sejfics vezérelte PVSK-Pannonpower hazai pályán legyőzte a Szegedet, így továbbra is hibátlan a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

Szakács Miklós

Utolsó meccs az évben, sok néző, jó hangulat, siker, öröm, ünneplés. Sokan számítottak erre a PVSK-Pannonpower Szeged elleni, hazai szezonzárója előtt. Persze azért amikor az összecsapás előtt találkoztunk a pécsi kosárlabda nagy tudorával, Vojtek Auréllal, és azt mondta, hogy nem lesz ez könnyű, egy kicsit visszább vettünk a várakozásokból.

És bizony a meccs első perceiben úgy is tűnt, hogy most valahogy nem ugyanaz a Pécs van a pályán, amit a bajnokság eddigi részében megszoktunk. A szegediek 5-0-ra és7-2-re is vezettek, aztán viszont lassan kezdtek bemelegedni a pécsi kezek is, Smith, Supola és Nelson egymás után hintett el egy-egy triplát, 19-14-nél pedig már jött is a vendég időkérés, de az első negyed ezzel együtt is PVSK-vezetéssel zárult, köszönhetően annak, hogy ötven százalék fölötti dobószázalékkal dolgoztak Budimirék.

És ez nem is nagyon romlott a folytatásban sem, ráadásul Nelson szemfüles labdaszerzése után a szegedi arcokról erőteljes csalódottságot lehetett leolvasni. Nem csoda, hiszen Supola vezérletével apránként nőtt a pécsi vezetés. A vendégeknél azonban Andrija Csirics rendre betalált kívülről, a ötödik hármasa után pedig Csirke Ferenc valószínűleg kapott is egy kisebb agyvérzést. De ez is belefért, ugyanis támadásban extrát mutatott a PVSK, nem is csoda, hogy a félidőben már kilenc ponttal vezetett.
Aztán eljött az a nagyszünet után, amire számítani is lehetett. Leromlott Nelsonék dobószázaléka. Közben a szegediek sem tettek csodát, és ez volt a Pécs nagy-nagy szerencséje. Egy jobb ellenféllel szemben nagy baj lehetett volna ebben a negyedben, így meg csak kicsi lett – három pontra zárkózott a Szeged a zárófelvonás előtt.

És ki tudja mi lett volna, ha nincs Ismet Sejfics. A pécsiek bosnyák centere szó szerint nem ismert elveszett labdát, ha az még a levegőben volt, akkor akár a parkolóig is kiugrott volna érte. Ráadásul közben nem csak a Panthers, de a mezőny legponterősebb játékosa lett. A hazai közönség pedig nagyon kitett magáért, a szurkolók is érezték, hogy ezúttal ők is kellenek ahhoz, hogy megmaradjon a hazai veretlenség. És hála nekik (is), meg is maradt!

Utolsó meccs az évben, sok néző, siker, öröm, ünneplés. Így zárult ez a negyven perc!

PVSK-Pannonpower–Szeged 82-75 (27-21, 26-23, 13-19, 16-12)

Kosárlabda-NB I. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 1800 néző. V.: Pálla, Győrffy, Söjtöry. PVSK: NELSON 12/6, SUPOLA 17/9, Smith 8/3, Budimir 10/6, SEJFICS 24. Cs.: Halász 8, Bíró O. 3/3, Harazin. Vezetőedző: Csirke Ferenc. Szeged: Boltics 8, Lilov 13/3, CSIRICS 23/18, Juhos 13, SULOVICS 17. Cs.: Wirth, Révész, Lakosa 1. Vezetőedző: Nikola Lazics.
Kipontozódott: Halász (40.).

Ismet Sejfics nem csak 24 pontjával, hanem 11 lepattanójával is kitűnt a mezőnyből, egy elég kövér dupéa-duplát hozott össze a szezonzárón. Anthony Nelson sem volt messze ettől, ugyanis 12 pontja mellett 9 gólpasszt osztott ki a negyven perc során.

A PVSK számára egyébként a Szeged elleni győzelem nem csak azt jelenti, hogy a téli szünetet a dobogón töltheti Csirke Ferenc csapata, hanem az is biztossá vált, hogy a Magyar Kupa nyolcas döntőjében is ott lehetnek Halászék!

Szakács Miklós -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!