Sport

2015.01.12. 10:30

Harminc éve jóval több sporteseményen lehetett szurkolni

Három évtized nem is olyan nagy idő. Arra azonban bőven elég, hogy eltűnjenek olyan sportágak, amelyeket Pécsett egykoron nagyon sokan szerettek, és feledésbe merüljenek olyan versenyhelyszínek, amelyeket a múltban sokan látogattak.

H. L.

Talán kár is belekezdeni. Mármint abba, hogy, mondjuk, a 30-at csak néhány év múlva betöltő fiamnak elkezdjem magyarázni, hogy valaha volt Újhegyen egy katlan, ahol a bitumenes kézilabdapályán rengeteg néző jött össze – és nem is tétre menő mérkőzésen, hanem a színészek–újságírók-focirangadón.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Garami a pécsi pályán: telt ház a szakadó hóesésben
[/caption]

Talán némi fenntartással hinné csak el azt is, hogy valaha ügetőversenyt rendeztek Üszögpusztán, és roncsderbit Ladákkal, Skodákkal a szabolcsfalui homokbányában. Pedig így volt, miként az sem kamu, hogy a 6-os úton gokartosok száguldottak, és hokimeccsen lehetett dideregni a műjégpályán. Szegény Mohai István forog a sírjában, hogy mivé lett a régen olyan híres pécsi modellezősport, amelynek újmecsekaljai bázisán valaha világbajnokságot is rendeztek.

Visszasírom ezeket az időket. A versenyeket, a mérkőzéseket, a helyszíneket, az akkori főszereplőket, legyenek azok sportolók, edzők vagy mások. Vélhetően már sohasem lesz telt ház szakadó hóesésben az újmecsekaljai focipályán, és Garami József mesteredző sem bandukol már le baranyai trénerként az ottani játéktérről. Jó visszaemlékezni a körülbelül 30 esztendővel ezelőtt történtekre. Hogy mondják? Szép volt, talán igaz sem volt. Szerencsére minden igaz volt, örülök, hogy sokadmagammal a részese lehettem.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!