Sport

2016.08.14. 17:12

Háromszázan futottak a repülőtéren

Idén már harmadik alkalommal rendezte meg a FutaPécs SE a Pogányi Repülőtéri Éjszakai Félmaratont, ami közönségsikert hozott. Szombaton este ugyanis több mint 300 versenyző gyűlt össze a repülőtéren.

Szakács M. (DN)

Bár azt nem merte megkockáztatni Pap Ferenc főszervező, hogy ezzel részvételi csúcsot döntöttek, de ahogy ő fogalmazott, "határeset" volt.
– Ezen a hétvégén több nagy futórendezvény is volt a környéken, ennek fényében ez a létszám nagyon örömteli – árulta el Pap. – Az is benne lehet, hogy egyre többen ismerik az egyesületünket, hiszen ez már a nyolcadik versenyünk volt amit szerveztünk, de persze a különleges helyszín, és az, hogy éjszaka, sötétben kell teljesíteni a félmaratont is hozzájárult a szépszámú nevezőhöz.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] A naplementekor indult versenyen százak vágtak neki a futópályának (fotó: Futapécs SE)
[/caption]

Azt is megtudtuk, hogy több szép egyéni csúcs is született a Pogányi Repülőtéren, annak pedig külön örültek a szervezők, hogy ezúttal remek időben lódulhatott neki a mezőny, a tavalyi villámcsapásokkal sújtott verseny után talán ez volt a legjobb hír mindenki számára.

Eredmények
Férfi egyéni: 1. Halász Ádám, 2. Kapocsi Gergely, 3. Gyenizse Zoltán.
Női egyéni: 1. Szatmári Adrienn, 2. Sík Gabriella, 3. Csörnyei Csabáné.
Férfi váltó: 1. Fittbike Vánszorgunk (Gosztolya Jószef, Dinya Illés), 2. Iron Ninja Survivor Team (Ábrahám Péter, Molnár Máté), 3. Rainbow (Gerlei Szilárd, Gerlei Tibor).
Női váltó: 1. FutaPécs Adrik (Szatmári Adrienn, Borbás Adrienn), 2. Mecsek Dream Team (Hakszer Erika, Dér Andrea), 3. Fittbike Flying Girls VB (Bárácz Betti, Komjáti Viktória).
Vegyes váltó: 1. Tücsi & Andris (Lovas Tünde, Török András), 2. Fittbike Duplacsavar (Szabó Erika, Jeges-Varga Ferenc), 3. Fittbike Ügyik (Varga Andrea, Polgár Gyula).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!