Sport

2008.06.08. 17:30

Herbert visszatért és felveszi a kesztyűt

Két visszatérővel erősödött a PMFC-Pécs Plaza NB II-es labdarúgócsapatának játékoskerete: a kapus Herbert Roland, valamint a védő Finta Zoltán is újra a piros-feketék játékosa.

K. Mayer A.

Előbbinek nincsenek túl kellemes emlékei az előző szezonról, mert hiába volt papíron élvonalbeli csapat tagja, ebben nem volt sok köszönet.

– Elmentem nyaralni egyet és most visszajöttem – fogalmazott érezhetően kis keserűséggel a hangjában a pályafutását Komlón kezdő, majd 2000-től Pécsett folytató Herbert Roland. – Jó ötletnek tűnt, hogy odaigazolok, hiszen Mészáros Ferenc volt az edző, ő hívott. Sajnos azonban korán mennie kellett, utána pedig alig kaptam játéklehetőséget. Nem igazán az számított, ki milyen kapus. A sorozatos vereségek miatt pedig el tudja képzelni, milyen volt a hangulat, teljesen padlón volt a csapat.


A 32 éves Herbert 3 évet írt alá a PMFC-hez: a szerződésnek nem csak ő, családja is nagyon örült, hiszen végre hazatért. Ráadásul olyan körülmények közé érkezett, amilyet az élvonalban sem sok helyen tapasztalt.

– Nagyon tetszett, amit láttam, normális, profi körülményeket teremtett az új tulajdonos Pécsett – mondta Herbert. – Szeretnék sokat védeni, de Sólyom Csabival nagyon meg kell majd küzdenem a csapatba kerülésért. Mindegy, én felvettem a kesztyűt.

Címkék#PMFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!