Sport

2012.12.20. 14:43

Hét fiatalnak ajánlott profi szerződést a PMFC

A Ligakupában és a Magyar Kupában már bizonyította néhány fiatal játékos, hogy hosszabb távon is lehet rá számítani. A PMFC-MATIAS a közelmúltban hét tehetséges futballistának ajánlott szerződést.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Az őszi szezon során ugyan nem sok lehetőséget kaptak a saját nevelésű fiatalok a PMFC-­MATIAS bajnoki mérkőzésein, a Ligakupában, valamint a Magyar Kupában azonban pályára léphettek néhányan. Nyugodtan kijelenthetjük, nem vallottak szégyent, sőt! Akik látták október közepén a Vasas elleni hazai Ligakupa-meccset, mind azt mondták, élvezetesebb volt, mint egy bajnoki. A kezdőben helyet kapó Erőss Csaba, Gajág Gergő, Zelenyánszki László, Nagy Dominik s a csereként beálló Márkvárt Dávid és Gránicz Patrik is kifejezetten jól futballozott – a pécsi szurkolók örömmel látták, hogy akadnak ügyes gyerekek az utánpótlásban.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A PMFC-MATIAS-nál szép jövőt jósolnak Nagy Dominiknak (balra), a 17 éves játékos már bemutatkozott a felnőtteknél (fotó: Löffler Péter)
[/caption]

A klub vezetősége természetesen tisztában van vele, hogy nem elég kinevelni a tehetséges játékosokat, hosszú távon meg is kell őket tartani. Éppen ezért nemrég hét fiatal labdarúgónak ajánlottak profi szerződést: az NB III.-as csapatból Zelenyánszki Lászlónak és Erőss Csabának, az 1994-es korosztályból Gajág Gergőnek és Márkvárt Dávidnak, a ’95-ösöktől Kővári Róbertnek és Gránicz Patriknak, valamint a ’96-osoktól Ipacs Péternek. Mellettük a 17 éves Nagy Dominiknak és a 16 esztendős Ivancsics Alexnek már elő szerződése van. Ha beváltják a hozzájuk fűzött reményeket, néhány éven belül sokkal több saját nevelésű futballista szerepelhet majd a PMFC-ben, mint manapság – a cél pedig ugyebár éppen ez lenne.

– Nagyon örülök neki, hogy szerződést ajánlott a klub, ez új kihívást jelent számomra – mondta Gajág Gergő, a 18 éves, 188 centis belső védő, aki Szigetvárról került a piros-feketékhez, s tegnap alá is írta a szerződését. – Mindig is az volt a célom, hogy a PMFC felnőttcsapatában futballozzak. Eddig sem kellett engem noszogatni az edzéseken, most viszont biztosan még jobban odateszem magam.

Csak tegye! Így állt hozzá évekkel ezelőtt Gera Zoltán, ifjabb Dárdai Pál, Bódog Tamás vagy éppen Bodor Boldizsár is, akik aztán szép karriert futottak be külföldön. A példa adott – reméljük ragadós is.

Mindkét megműtött játékos felépül a felkészülésre

A közelmúltban a PMFC-­MATIAS két játékosát is megműtötték. Szerencsére egyikükkel kapcsolatban sem többórás beavatkozásról van szó, amely miatt hosszú hónapokat kellene kihagyniuk: Dibusz Dénes és Wittrédi Dávid is a csapattal együtt végezheti a januárban kezdődő felkészülést. A 22 éves kapus a Ferencváros elleni bajnoki előtt néhány nappal edzés közben sérült meg, s bár a játékot még vállalhatta, kiderült, hogy műteni kell a térdét, amelyből egy apró porcdarabot kellett eltávolítani. Ugyanilyen problémával bajlódott már hónapok óta Wittrédi is, akit a sérülés szerencsére nem akadályozott meg abban, hogy a Fradinak szépségdíjas gólt lőjön.

Dibusz értéke fél év alatt 28 millió forinttal nőtt

A két játékos műtétje kapcsán, no meg az elég gyengén sikerült őszi szezon miatt úgy gondoltuk, megnézzük, a transfermarkt.de adatai szerint mennyit változott a PMFC futballistáinak értéke. Úgy tűnik, Dibuszra vigyázni kell, mint a hímes tojásra, mert egyre többet ér: a 22 éves kapust idén májusban 300 ezer euróra taksálták, most decemberben viszont már 400 szerepel a neve mellett. Nem kis summa, cirka 115 millió forint! Ugyanennyire értékelik a cseh védőt, Jiri Krejcit, valamint Bodnár Lászlót. Érdekesség, hogy bár Nagy Olivér kifejezetten rossz őszt produkált, alig játszott, mégis január óta 25 ezer euróval nőtt az „ázsiója”, most 300 ezret ér.

Címkék#Pécs#PMFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!