Sport

2011.12.27. 11:08

Ifjabb Dárdai Pál idén is elhozta a teremfocitornát Pécsre

Most sem maradunk teremfoci nélkül a két ünnep között, december 29-én korábbi és jelenlegi válogatottak, valamint sok remek baranyai labdarúgó is pályára lép a Lauber Dezső Sportcsarnokban az ifjabb Dárdai Pál nevével fémjelzett 6. Pécsi Teremkupán.

K. Mayer András (Dunántúli Napló

A két ünnep között rendre sok nézőt csalogat ki a sportcsarnokba az ifjabb Dárdai Pál által szervezett teremlabdarúgó-torna. Egyrészt azért, mert a bejgli helyett már mindenki ki van éhezve egy jó sporteseményre, ráadásul ebben az időszakban nem csak a futballisták pihennek, hanem a kosarasok és a kézisek is, vagyis nincs mit nézni – maximum az angol bajnokikat a tévé képernyőjén. Másrészt mindig olyan kiváló labdarúgókat is láthatott a közönség, akiket érdemes volt élőben megnézni: korábbi és jelenlegi válogatottakat is Pécsre tudott csábítani ifjabb Dárdai Pál.

Nem lesz ez másképp idén sem. Bár a korábbi pécsi játékoskedvenc nem szívesen sorolja a neveket, hiszen ki tudja, végül ki érkezik meg valóban, de azért elárulta, csapatában, a Lancast Hungaryban megint sok ismert futballista húz majd szerelést.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Tavaly is sikert aratott a pécsi teremtorna, idén hasonló fogadtatásra számítanak a szervezők. Korábbi válogatottak is pályára lépnek majd
[/caption]

– Az biztos, hogy a korábbi pécsi válogatottak, például Márton, Bódog, Fehér Csabi, Pest Krisztián, és persze jómagam, játszani fognak – mondta ifjabb Dárdai Pál. – Bodor Boldizsár sajnos nem tud eljönni, de Szélesi Zoli itt lesz, és a csapatomban fog szerepelni Mészöly Géza is. Továbbá Németh Krisztián is megígérte, hogy eljön.

Jól csengő nevekből tehát most sem lesz hiány, ennek ellenére egyáltalán nem biztos, hogy a Lancast Hungary végez majd az első helyen. Az ellenfelek között ugyanis ott lesz a PMFC csapata, amely már NB I-es rutinnal felvértezve visszavághat a tavalyi döntőben elszenvedett vereségért. Elfogadta a meghívást a REAC együttese is, s természetesen az NB II-es Kozármisleny sem maradhatott le erről a tornáról. A harmadik vonalból is akad két résztvevő, a Szentlőrinc és a Komló, de nem lennénk meglepve, ha kispályán eltűnnének a nagypályás osztálykülönbségek.

A torna tehát csütörtökön lesz, de a Dárdai család már ma elkezdi a „melegítést”.

– A szokásos véméndi disznóvágást már nagyon várják a gyerekek – árulta el ifjabb Dárdai Pál. – Itt lesz már Szélesi Zoli is, akit biztosan beküldök az ólba a disznó kihúzásához, hadd váljon belőle rendes ember! Szerdán Villányba utazunk a torna szponzoraival és a csapatommal, csütörtökön pedig játszunk egy jót. Szerencsére most csak január 3-án kell visszautaznom Berlinbe, 4-én suli van a srácoknak, így most nyugodtan belefér egy jó szilveszteri buli is.

A csoportbeosztás
A-csoport: PMFC, REAC, Komló
B-csoport: Lancast Hungary, Kozármisleny, Szentlőrinc

A program

11.15 Média csapat – DDGÁZ öregfiúk
11.45 Média csapat – PMFC öregfiúk
12.15 DDGÁZ öregfiúk – PMFC öregfiúk
12.45 Kozármisleny – Szentlőrinc
13.15 REAC – PMFC
13.45 Lancast Hungary – Szentlőrinc
14.15 PMFC – Komló
14.45 Lancast Hungary – Kozármisleny
15.15 REAC – Komló
15.45 A magyar borászválogatott bemutató mérkőzése
16.20 A1 – B2 „C”
16.50 B1 – A2 „D”
17.20 A3 – B3 az 5. helyért
17.50 C vesztese – D vesztese a 3. helyért
18.20
C győztese – D győztese az 1. helyért
18.55 Eredményhirdetés

Akit a mozdony füstje...

Már megszokhattuk, hogy Dárdai Pál teremtornáján ki az állandó játékvezető. Ábrahám Attila, a korábbi FIFA-bíró a két ünnep között is mindig örömmel vezeti a meccseket.

– A játékvezetés imádata, szeretete miatt szívesen csinálom, ha nem szeretném a bíráskodást, szóba se jöhetne az egész – mondta a korábbi kiváló bíró. – Akár Moldovát is idézhetném: Akit a mozdony füstje megcsapott... Szeretem ezt a társaságot, ezt a közeget, jól érzem itt magam. Nekem ez az életem, de azért mindent már nem vállalok el. Ha gyerekek hívnak, mindig elmegyek, a jótékony cél dolgokra eddig is vevő voltam, és ezután is az leszek!

– A játékvezetés imádata, szeretete miatt szívesen csinálom, ha nem szeretném a bíráskodást, szóba se jöhetne az egész – mondta a korábbi kiváló bíró. – Akár Moldovát is idézhetném: Akit a mozdony füstje megcsapott... Szeretem ezt a társaságot, ezt a közeget, jól érzem itt magam. Nekem ez az életem, de azért mindent már nem vállalok el. Ha gyerekek hívnak, mindig elmegyek, a jótékony cél dolgokra eddig is vevő voltam, és ezután is az leszek! Tavaly is sikert aratott a pécsi teremtorna, idén hasonló fogadtatásra számítanak a szervezők. Korábbi válogatottak is pályára lépnek majd -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!