Sport

2008.03.12. 07:01

Iványi az egyedüli magyar az Euroliga All Star-gálán

Iványi Dalma képviseli a magyar színeket a női kosárlabda Euroliga All Star-gáláján, amely csütörtökön lesz az orosz fővárosban.

Horváth László

Az európai és az Európán kívüli kiválóságok kezdőötösét a FIBA Europe honlapjának szavazói, a cseresorát pedig a csapatok kijelölt edzői állították össze. Nem lehet vitás, hogy a MiZo Pécs 2010 csapatkapitányának, Iványi Dalmának ott a helye a legjobbak között. Az Európa együttesben a cserék között szerepel. Március 18-án ünnepli 32. születésnapját, szép ajándék neki a meghívás az All Star-gálára, amely már a harmadik lesz a sikerekben gazdag pályafutása során.

– Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy ott lehetek. Európa legjobb kosárlabdázói között léphetek pályára, ez felemelő érzés. Mindenesetre kíváncsi vagyok, hogy milyen programot kínálnak az orosz házigazdák a helyi közönségnek és a tv-nézőknek – mondta a MiZo Pécs 2010 csapatkapitánya.

[caption id="" align="alignleft" width="278"] Iványi Dalma, a pécsi szurkolók nagy kedvence harmadszor vesz részt a női kosárlabda Euroliga All Star-gáláján, amely csütörtökön Moszkvában lesz
[/caption]Iványi ma fél 12-kor repül az orosz fővárosba. Csütörtökön délelőtt biztos, hogy edzés lesz, de lehet, hogy már szerda este is.

– Nehéz a nőknek játszani ilyen gálameccseken, keresi is az ember a helyét. Mindenesetre jó alkalom arra, hogy találkozzam régi ismerősökkel és újakkal. A lengyel Bibrzyckával és a cseh Viteckovával kimondottan jó viszonyban vagyok. Soha nem én mondom meg, hogy kivel akarok lenni egy szállodai szobában, azt előre kijelölik, mire odaérek. Egyébként pénz nem jár az ilyen fellépésért, emlékpólót és különböző szuvenírokat azért adnak a szervezők – tette hozzá Iványi.

 

 

Így állnak fel az All Star-gála csapatai.
Európa:
Elisa Aguilar (spanyol, Valencia), Marta Fernandez (spanyol, Kraków), Anete Jekabsone-Zogota (lett, Dinamo Moszkva), Amaya Valdemoro (spanyol, CSZKA Moszkva), Nevriye Yilmaz (török, Fenerbahce). Cserék: Celine Dumerc (francia, Bourges), Iványi Dalma (MiZo Pécs 2010), Eva Viteckova (cseh, Brno), Agnieszka Bibrzycka (lengyel, Jekatyerinburg), Tatyjana Scsegoljeva (orosz, Szpartak Moszkva Region), Marija Sztyepanova (orosz, CSZKA Moszkva), Ann Wauters (belga, CSZKA Moszkva). Edzők: Gundars Vetra (CSKA Moszkva), Natalia Hejkova (Szpartak Moszkva Region).

Európán kívüliek: Diana Taurasi (amerikai, Szpartak M.), Lindsay Whalen (amerikai, Praha), Lauren Jackson (ausztrál, Szpartak M.), Cappie Pondexter (amerikai, Fenerbahce), Delisha Milton (amerikai, Valencia). Cserék: Kedra Holland-Korn (amerikai, Napoli), Nykesha Sales (amerikai, Vilnius), Jessica Dickson (amerikai, Sibenik), Chamique Holdsclaw (amerikai, Gdynia), Janel McCarville (amerikai, Kosice), Iciss Tillis (amerikai, Riga), Nicole Ohlde (amerikai, Valenciennes). Edző: Manolo Real (Valencia), Laurent Buffard (Jekatyerinburg).

Brnóban lesz a Final Four

A női kosárlabda Euroligában az idei négyes döntő április 11–13. között a csehországi Brnóban lesz. A résztvevők: Jekatyerinburg, Szpartak Moszkva Region (mind orosz), Brno (cseh), Bourges (francia). Irányított sorsolással előbb pénteken a két orosz játszik egymással, majd a másik két csapat csap össze. Vasárnap a két vesztes a harmadik helyért küzd, utána pedig a két győztes eldönti, ki nyeri ebben az évben a Final Fourt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!