Sport

2011.05.30. 16:33

Iványi Dalma levele Pávának: nem elfogadható a múlt megtagadása

Együttműködést ajánlott levélben Páva Zsolt pécsi polgármesternek Iványi Dalma, a Pécs 2010 női kosárcsapat irányítója. A játékos többségi tulajdont szerez a csapatot működtető cégben.

bama.hu (Forrás: Pécs 2010)

---------------------------------------------------------------------
Újabb elemző írásunk a témában: Ha Iványival nem tudnak megegyezni, akkor senkivel
---------------------------------------------------------------------

Az alábbiakban Iványi Dalma teljes levelét közöljük:

Tisztelt Polgármester Úr, Kedves Zsolt!


Az elmúlt hetek, hónapok folyamán egy a Pécsi Női Kosárlabdát eddig nem jellemző helyzet alakult ki.

Információimat részben mint az SMM Kft. 15%-os tulajdonosa, részben mint a Csapat játékosa, nem utolsósorban pedig a média különböző csatornáit érzékelő személyként szereztem.

Nagyon sajnálom, hogy a bajnoki szezont követő pihenésemből megérkezve értesültem csak minden részletről és ezt követően tudtam foglalkozni érdemben a kialakult helyzettel.

Az Önkormányzat és az Alapítvány bizalomvesztése a PNK ügyvezetése és az SMM Kft irányába illetve ennek több kommunikációs fronton való kinyilvánítása egyértelműen megoldást kíván. Megoldást kíván és azt gondolom, hogy ennek a rendbetétele megnyithatja az utat a gazdasági rendbetétel irányába is. Ennek érdekében már történtek lépések, melynek jómagam is követője vagyok. Én magam is hiszek az Összefogásban, hisz sokaknak érték a Pécsi Női Kosárlabda Euroliga szintű fennmaradása.

A Pécsi Női Kosárlabda fennmaradása és a bizalmi állapot létrehozása érdekében a következő döntésre jutottam és egyben jelen levelemmel szeretném kifejezni szándékaimat Polgármester úr felé, akinek éppúgy érdeke a dicső múlt fenntartása, mint minden kosárlabdát szerető pécsi polgárnak.

17-ik éve szolgálom hűséggel a Pécsi Női Kosárlabdát és Pécs városát. Egyetemi éveimet leszámítva nem engedtem a rengeteg csábításnak, a szívemre hallgattam, soha nem hagytam el a csapatot.

Történt ez legutóbb három hete is, amikor volt edzőm, Rátgéber László megtisztelő közbenjárása nyomán álomszerű ajánlatot kaptam a Szpartak Moszkva együttesétől.

A mai napon szóban megegyeztem az SMM Kft-ben lévő tulajdonostársaimmal, hogy a PNK Kft-ben lévő 50%-os üzletrészünket egy személyben átveszem. Ezzel a lépéssel reményeim szerint nem beszélhetünk bizalmatlanságról a tulajdonostársak között. Ezen döntésemmel élére állok annak a munkának, ami a csapat életben tartását eredményezi és helyre hozza az elmúlt 10 év során elkövetett hibákat. A kosárlabdában szerzett több évtizedes tapasztalatom, sport manageri diplomám és kapcsolatrendszerem, Pécs városa iránt érzett hűségem és erkölcsi értékeim alkalmassá tesznek a rám váró feladatok elvégzésére.

A kialakult helyzetben, ahol már új Kft. létrehozásáról és új ügyvezető személyéről, valamint  az Euroligá-ról való lemondásról olvasni önkormányzati és alapítványi nyilatkozatokat, elkerülhetetlen az azonnali beavatkozás. Fenti döntésemmel én az első lépést már megtettem, miután számomra nem elfogadható, a múlt megtagadása és a csapatunk sikereiben résztvevő  játékosok és beszállítói partnerek cserbenhagyása.

A munkám sikerének és eredményességének érdekében szerencsésnek tartanám a 49%-os önkormányzati és 51%-os Iványi Dalma tulajdonosi szerkezet kialakítását, amennyiben személyemet a pécsi polgárokat képviselő Önkormányzat  is alkalmasnak tart.

A közös munka mielőbbi megkezdésében bízva,

tisztelettel és barátsággal:

Iványi Dalma

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!