Sport

2013.10.14. 15:06

Jakabos Zsuzsanna elhagyja Pécset - Győrben folytathatja a pályafutását

Nagyon úgy fest, hogy egy újabb olimpikont veszít el a város: Jakabos Zsuzsanna, a pécsi ANK Úszóklub versenyzője Győrbe követheti edzőjét.

Fülöp Zoltán (Dunántúli Napló)

Talán csak a magyar úszás figyelmes követői hallottak már arról, hogy az ország úszósportját ezentúl régiós rendszerben fogják fejleszteni. Az, hogy a dél-dunántúli régió központja miért Kaposvár lett Pécs helyett, önmagában is megérne egy misét  – ám ennél talán lényegesebb, hogy a nyugat-dunántúli régióért immár hivatalosan is az ANK Úszóklub trénere, Petrov Iván felel.

– A közelmúltban megegyeztünk a Magyar Úszószövetség vezetőivel, úgyhogy igen, ezentúl a nyugat-dunantúli régió vezetője leszek, melynek Győr lesz a központja – mondta el a Dunántúli Naplónak a fiatal tréner.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Jakabos Zsuzsanna elhagyhatja Pécset
[/caption]

Amellett, hogy örömteli egy fiatal pécsi edző ilyetén előrelépése, a jelenlegi helyzetet ismerőkben azonnal megfogalmazódik a kérdés: mi lesz Jakabos Zsuzsannával? Ismert, hogy Petrov Iván és Jakabos nagyjából egy éve dolgozik együtt.

– A diplomatikus válaszom egy mondat: a jövőben is együtt fogunk dolgozni – árulta el Petrov Iván.

---------------------------------------------------------------------------
Szavazzon a középső hasábban! Ön mit gondol arról, hogy az olimpia óta két olimpikon úszóját is elvesztette Pécs?
---------------------------------------------------------------------------

A kijelentés megfejtése nem igényel különösebb nyomozói munkát: ezek szerint Jakabos Zsuzsanna a jövőben nem az ANK Pécs színeiben indul a világversenyeken, hanem Győr városát képviseli majd.

Nem ő az első, Biczó Bence a tavalyi olimpia után jelentette be, hogy Debrecenben folytatja pályafutását, lapunknak akkor azt nyilatkozta, szeretné kihozni magából a maximumot

Petrov Iván véleményét a létesítmény helyzetről a keddi Dunántúli Naplóban olvashatja, amelyből az is kiderül, hogy milyen küzdelmet folytatott Jakabos egy nyugdíjassal az ANK medencéjében! A baranyai napilapra ITT fizethet elő!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!