Sport

2013.05.28. 13:41

Jöhet is a hetedik szezon fekete-fehér mezben

A fiatal hátvéd, Kovács Péter biztosan marad a PVSK-Pannonpowernél.

Fülöp Z. (Dunántúli Napló)

Bár már befejezte a bajnokságot a pécsi férfi kosárlabdacsapat, a vezetőség nem pihenéssel tölti a napokat – ennek ékes bizonyítéka, hogy sikerült megegyezni Kovács Péterrel. A fiatal kosaras a 2012/13-as szezonban csapata egyik legjobbja volt: miközben már hosszú ideje az egyik legjobb védőként tartják számon, az elmúlt idényben a támadásokban is lehetett rá számítani.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A lelkesedése miatt Kovács Péter a pécsi közönség egyik kedvence (fotó: Laufer László)
[/caption]

– 2007 szeptemberében kerültem Pécsre, úgyhogy ez a hetedik évem lesz sorozatban. Eddig minden szezonban sikerült egy kicsivel többet és jobban játszanom, mint az azt megelőzőben, remélem, ez a tendencia folytatódik majd az új idényben is.

Bár Kovács még mindig csak 24 éves, nagyon úgy fest, hogy a következő szezonban ő lesz az egyik legrutinosabb kosaras.

– Ennek azért nem kell olyan nagy jelentőséget tulajdonítani. A mi erősségünk ebben a szezonban éppen a fiatalság volt: mindenki hajtott, mint az őrült. Persze az, hogy huszonnégy évesen valaki már idősnek számít, nem hétköznapi, ezt elismerem, de tényleg úgy gondolom, hogy az évek száma egy dolog, a lelkesedés meg egy másik.

A pécsi játékos éppen a lelkesedése miatt vált a közönség egyik kedvencévé: részint nem ismert reménytelen szituációt, nem egy alkalommal úgy vetődött egy-egy labdáért, mintha legalábbis az élete múlna rajta – részint pedig egy-egy kihagyott dobás után annyira neki tudott keseredni, hogy a nézők szinte megsajnálták. Persze kihagyott dobások akkor is lesznek, ha az ember egész nyáron gyakorol – de Kovács Péter szerint azért lehet csökkenteni ezek számát.

– Dolgozni kell egész nyáron, nincs mese. Ez is a tervem: a dobásbiztonságom szeretném fejleszteni, mert nem volt olyan stabil, mint amilyet szerettem volna. Jó lenne aztán a hármasokat és a büntetőket is hatékonyabban dobni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!