Sport

2007.05.20. 09:09

Jolanta Vilutyte befejezte

Pécs | Ismét Pécsett tartózkodik Jolanta Vilutyte (37) és családja. A sokak által kedvelt litván kosaras 11 évet játszott a pécsi női NB I-es csapatban. A pár napra "hazalátogató" játékos nem tudja elfelejteni a fantasztikus pécsi közönséget.

H. L. (DNVR)

Jolanta Vilutyte pécsi színekben Euroliga-bronzérmet, hat bajnoki aranyat és öt kupaelsőséget szerzett, hivatalos mérkőzéseken 7084 pontot ért el. Amikor 2004-ben elhagyta Pécset, még fél esztendeig Szekszárdon kosarazott, majd hazatért Litvániába és bajnok lett a Lietuvos Telekomas Vilnius-szal. 

Ott volt a  MiZo Pécs 2010 – MKB Euroleasing Sopron döntő negyedik mérkőzésén, amely előtt Rózsa Gábor ügyvezető virágcsokorral köszöntötte, a közönség pedig nagy ünneplésben részesítette. A férfi kosárlabda is érdekli, mert ott láttuk a PVSK-Expo Center Pécs – Szolnok elődöntőn is. Mindkét alkalommal sokan mentek oda hozzá, érdeklődtek, mi van vele.
– Ez jólesett, örülök, hogy nem felejtettek el, én sem tudom elfeledni a Pécsett töltött csodálatos éveket és persze ezt a fantasztikus közönséget sem. Már befejeztem játékos pályafutásomat, de nem akarok edző, sem sportvezető lenni. Arturas fiam másfél esztendős, férjemmel szeretnénk még egy gyermeket – mondta Vilutyte, aki utolsó csapatával, a Laisvé Kaunas-szal zárásul még bronzérmet nyert a litván első ligában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!