Sport

2016.12.07. 08:28

Katzirz Dávid a komlói kézilabdacsapathoz szerződött

Szinte minden évben szóba került, de eddig sehogy sem jött össze, hogy Katzirz Dávid komlói mezt húzzon magára. Most viszont megtörtént: a Sport36-Komló férfikézilabda-csapata szerződtette a korábbi válogatott balátlövőt, aki legutóbb Balmazújvárosban játszott.

K. Mayer András (Dunántúli Napló, fotó: Péter Szabó Zoltán)

[caption id="" align="alignleft" width="200"] Katzirz Dávid tegnap délután már edzésbe is állt a komlói csapatnál
[/caption]Örömteli hír ez Komlón, nem vitás. A technikai vezető, Péter Szabó Zoltán például így „tálalta”: „nekünk Katzirz Dávidot hozta a Mikulás!”.

Kétségtelen, a Sport36-Komló kézilabdacsapatának nagyon jól jön ez az igazolás, hiszen korábbi válogatott átlövő érkezik, aki biztosan sokat tud segíteni. Nemcsak támadásban, hanem védekezésben is.

– Kifejezetten belső védő, mi mindenképpen ott számítunk rá – mondta Kilvinger Bálint, a komlóiak vezetőedzője. – Pazin távozása és Nagy Zoltán sérülése után Trkulja egyedül maradt a hármas védő posztján, ezért nagyon jól jön Katzirz érkezése, így ismét elővehetjük majd a hatos falunkat.

A balátlövő nyárig a Tatabánya játékosa volt, onnan igazolt Balmazújvárosba. Néhány hónapot töltött csak el azonban a jelenlegi sereghajtónál, hiszen most már a komlói együttest erősíti.

– Hosszú tatabányai szereplés után nyáron hoztam egy döntést, Balmazújvárosba igazoltam, ahol nem úgy alakultak a dolgok, ahogy reméltük. A komlóiak megkerestek, a klub vezetői pedig korrektek voltak, elengedtek. Szerettem volna már hazatérni, örülök neki, hogy tizenöt év után sikerült – mondta lapunknak Katzirz Dávid, aki Nagykozárban él párjával, a kosárlabdázó Laczi Edittel.

Miután Katzirz már 36 éves, könnyen lehet, hogy a komlói lesz az utolsó klubja.

– Az biztos, hogy nem levezetni akarok, jó erőben érzem magam, továbbra is profi sportoló akarok lenni. Szeretném, ha mindkét fél elégedett lenne, s közösen sikeresek lennénk – fogalmazott a játékos, akit a tegnap délutáni edzésen már be is mutattak csapattársainak, s aki az őszi szezonból hátralévő két bajnokin már pályára is léphet komlói színekben.

– Tavaly ugyanekkor és a nyáron is szóba került a leigazolása, vagyis nem váratlan, hogy most hozzánk került – mondta Szigeti Szabolcs, a komlóiak ügyvezető igazgatója. – Olyan játékost akartunk szerződtetni, aki rutinos, és akit azonnal tudunk használni. Dávidot jól ismerjük, tudjuk, mire képes, reméljük, még sokáig segít nekünk.

A Bundesligát is megjárta

Hosszú pályafutása alatt sok helyen megfordult Katzirz, nem mellesleg a magyar válogatott oszlopos tagja volt: 95-ször húzhatta magára a nemzeti csapat szerelését. Játszott Európa- és világbajnokságon, klubszínekben pedig nemcsak hazánkban kézilabdázott, hanem a német Bundesligában is, az Essen csapatát erősítette

– Arra az időszakra nagyon szívesen emlékszem vissza, hiszen a világ legerősebb bajnokságában játszhattam. Nagyon kellemes emlék a Szegeden eltöltött három év is, a Bajnokok Ligájában szerepeltünk. Tatabányán is nagyon jól éreztem magam, nagy becs­ben tartom az ott megszer­zett bronzérmeket.

Kiváló csapattársakkal játszott együtt. Tatabányán pél­dául Ivo Diazzal, Szegeden pedig olyan remek játékosokkal, mint Milorad Krivokapics és Danijel Andjelkovics – Németországban, az Essen keretében német és fehérorosz válo­gatottak is voltak.

Eredményei világversenye­ken: világbajnoki 6. helyezett (2003), világbajnoki 7. (2011), világbajnoki 9. (2007), Európa-bajnoki 14. (2010).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!