Sport

2016.09.28. 14:34

Kenderesi vezeti a felvonulást

A gyerekek találkozhatnak a pécsi olimpikonnal, és közös futás is lesz.

Szakács M. (Dunántúli Napló)

Szeptember 30-án, most pénteken lesz az Európai Diáksport Napja, amelyhez számos magyarországi település és iskola is csatlakozik. Pécsett egy kiemelt eseménye is lesz a sportnapnak, amelyet a PTE Deák Ferenc Gimnáziuma és Általános Iskolájában tartanak meg. A reggel 7 órakor kezdődő programsorozat keretében több mint 700 iskolás sportol majd közösen, 8.30-tól, a Búza térről rajtolva például – a mostani dátumra utalva – 2016 métert futnak majd együtt a fiatalok.

A délelőtt folyamán az iskola kézilabdapályáján lesz olimpiai felvonulás is, amelyet a rendezvény díszvendége, a riói olimpián 200 méter pillangón bronzérmet szerző Kenderesi Tamás fog vezetni. A gyerekeknek ezt követően lehetőségük lesz majd Kenderesivel beszélgetni, fotózkodni is egy közönségtalákozó keretében. Kenderesi mellet a PSN Zrt. vezérigazgatója, a vízilabdázó olimpiai bajnok Vári Attila és a Magyar Diáksport Szövetség szakmai igazgatója, Molnár László is tiszteletét teszi az eseményen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!