Sport

2008.07.12. 14:55

Kényszerpályán a pécsi amerikaifoci-csapat

Bár még csak július közepe van, a Pécs Gringos amerikaifutball-csapata már be is fejezte a bajnokságot. A divízió 2-ben, vagyis a másodosztályban az alapszakaszt a második helyen zárták, így bekerültek a rájátszásba.

K. M. A.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Jövőre már nem a PMFC-pályán játszik a pécsi amerikaifutball-csapat
[/caption]– Összesen hat meccsünk volt ebben a szezonban, az alapszakasz öt találkozója közül ugyan csak kettőt nyertünk meg, de mivel két másik csapat is hasonló mutatóval állt, a körbeverés után kialakult helyzet végül nekünk kedvezett – mondta Varga Levente, a Gringos elnöke, játékos, mindenes.

– A rájátszásban idegenben 21-0-ra kaptunk ki a később az élvonalba feljutó Nyíregyházától úgy, hogy a 45-50 fős csapatunkból csak húszan tudtak elutazni. A bajnokság során kiderült, hogy a másodosztály egyik legjobb védelme a pécsieké, nagyon kevés touchdownt kaptak, utolsó két meccsükön például csak kettőt. Emlékezetes meccs marad a dunaújvárosi vendégjátékuk, amelyen a sportág hazai történetének legkevesebb pontja született: 5-0 lett a vége.

A Pécs Gringos jövőre valószínűleg elköltözik Pécsről: a PMFC-pályán és Kovácstelepen nem meccselhetnek, illetve edzhetnek, így most a kozármislenyi egyesülettel tárgyalnak a pályahasználatról.

Címkék#PMFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!