Sport

2016.12.18. 20:18

Két ponttal kikapott a PEAC-Pécs a Soprontól

Ahogy az várható volt, hatalmas csatát hozott a PEAC-Pécs és a Sopron rangadója a női kosárlabda élvonalban: a meccs az utolsó pillanatokban dőlt el, sajnos a vendégek javára.

K. Mayer András (DN)

Rangadóra gyülekezett a nép a Lauber Dezső Sportcsarnokban. Pécs–Sopron csatára, mint a régi szép időkben. A házigazda PEAC-Pécs ezúttal listavezetőként várta az összecsapást, hiszen a mezőnyben egyedüliként mindössze egy vereséget szenvedett el eddig, míg a (szintén?) bajnoki címre hajtó soproniak neve mellett már két fiaskó szerepel: kikaptak Szekszárdon és Győrben. Ha ott alulmaradtak, miért ne kaphatnának ki ugyanúgy Pécsett?!

Miután a Sopron csütörtökön még Törökországban játszott Euroliga-meccset, hazai oldalon sokan bíztak abban, hogy talán fáradtabbak lesznek Fegyverneky Zsófiáék, mint Raksányi Krisztináék, akik szerdán letudták Európa-kupa-mérkőzésüket hazai pályán. Az első percek alapján úgy tűnt, talán valóban azok: nem voltak pontosak a dobásaik, és a védekezésük sem volt elég határozott, ezért a PEAC-Pécs hamar 9-2-es előnyre tett szert. S szerencsére nem is hagyott alább a lendület, Raksányi gyönyörű passzokkal szolgálta ki társait, például a szülinapos (17 éves) Juhász Dorkát, valamint Egle Siksniutét – ezúttal a litván center keze is elsült. Aztán sajnos magára talált a Sopron, ami azért várható is volt, így az első negyedet végül csak egy ponttal nyerte meg a hazai csapat.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] A PEAC-os Fűrész Diána csatája a Sopron védőjével, Dubei Debórával (Fotó: Laufer László)
[/caption]

Miközben a két csapat az edzők instrukcióit hallgatta, a közönség a PTE Brass Band zenéjét élvezhette – sokaknak jártak a lábai. Sajnos a pályán a soproni lábak is jobban jártak: nemcsak az volt a gond, hogy a vendégek több pontot dobtak, hanem az, hogy Raksányi és Juhász is három faultnál tartott már, le is kellett ülniük. A második negyed hajrája azonban a hazai csapaté volt, így a nagyszünetben két pont (43-41) volt a PEAC-Pécs előnye.
Nagy csata volt ez.

Amely aztán folytatódott a következő negyedben is. Miként a Siksniute-show is ment tovább: egészen csodálatos napot fogott ki a center, nemcsak a palánk alatt gyömöszölte a labdát a gyűrűbe, hanem gyönyörű középtávolikat dobott, alig hibázott. Ennek ellenére a vendégek szép lassan előnybe kerültek – sok volt az eladott labda hazai oldalon, továbbá Zele és Kuster ellen is ítéltek egy-egy sportszerűtlent.

Az utolsó negyed elején hét ponttal is meglépett a Sopron (66-73), na, ekkor vágott be egy hatalmas triplát Raksányi. Nem sokkal később Juhász Dorka is bevert egy hármast (amolyan szülinapi ajándékként saját magának), s ha Turner nem csillogott volna, biztosan a PEAC-Pécs vezetett volna (74-75). Iszonyú izgalmas volt a hajrá, amely során Kuster sajnos két büntetőt is elhibázott – de 77-79-nél, 38 másodperccel a vége előtt Mandicsban volt annyi kurázsi, hogy jó kilenc méterről bedobjon egy szenzációs triplát. Naná, hogy jött a megszokott Fegyverneky-tempó, s egyetlen támadással a vége előtt 80-81 volt az állás! Jöhetett a PEAC-Pécs, Mandics újra megpróbálta, de ezúttal nem talált be, ezzel pedig elúszott a hajó.
Ennek ellenére zúgott a „Szép volt, csajok” a hazai szurkolóktól – jó volt ezt látni, hallani.

PEAC-Pécs–Sopron 80-82 (19-18, 24-23, 18-26, 19-15)
Női kosárlabda NB I. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 600 néző. V.: Győrffy, Farkas, Minár. PEAC-Pécs: MANDICS 10/6, RAKSÁNYI 11/9, Kuster 11, JUHÁSZ 14/3, Licskai 2. Csere: Fűrész, SIKSNIUTE 24, Zele 8/3, Szücs L., Szücs R. Vezetőedző: Borisz Maljkovics. Sopron: FEGYVERNEKY 16, TURNER 20, Dubei 4, George 9/3, Krnjics 4. Csere: Weninger, DRAMMEH 11/3, Határ 5, CRVENDAKICS 13/3. Vezetőedző: Sterbenz László.
Az eredmény alakulása. 4. perc: 9-2, 16. perc: 28-33, 23. perc: 47-47, 35. perc: 74-75.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!