Sport

2011.06.02. 10:41

Kiakasztotta a mérleget a kapitális ponty

Több, mint 27 kilós pontyot fogott egy férfi az orfűi a Pécsi-tóból. A mérleg kiakadt, a horgász a könnyeivel küzdött.

bama.hu

Örömmel számolt be egyik olvasónk az éjszakai horgászatáról. Udvari Gábor azt írta levelében, hogy egy csodálatos és egyben feledhetetlen horgászaton van túl.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Hatalmas pontyot fogott - és el is engedte Udvari Gábor (olvasónk fotói)
[/caption]

A hal éjfélkor akadt horogra, egy órás fárasztás után sikerült megszákolni. "A mérlegelésnél a digitális mérleg 26,99kg-nél kiakadt. Könnyeimmel elég sokszor küzködtem, hiszen ilyen élmény nem minden nap adatik meg az embernek! Barátom Pécsről sietett ki hozzám, hogy megmérjük a halat. Egy sporttárs a tó túloldaláról jött át a kiabálásomra. A hal beceneve Moki lett, köszönet barátomnak Péternek a segítségért!" - írja levelében Gábor.

A halat 30 kg felettire saccolták, ami a Pécsi-tó új rekordja is lehet egyben, hiszen német bojlis horgászok 2007-ben fogtak egy 26 kilós pontyot. A halat végül a szabályok értelmében visszaengedték a tóba. "Kívánok mindenkinek hasonló élményeket!" - fejezte be levelét a horgász.

bama.hu Hatalmas pontyot fogott - és el is engedte Udvari Gábor (olvasónk fotói) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!