Sport

2011.10.28. 11:27

Kiborult a bili: ajánlattétel – majd cáfolat

Eddig csak sejtettük, most végre kiderült, hogy nem minden úgy történt Törtei Tamás ügyében, ahogy arról eddig hivatalos formában hallani lehetett. A PMFC tegnap délelőtti sajtótájékoztatóján ugyanis kiugrasztottuk a nyulat a bokorból, Gyánó Szabolcs elmondta: „Tett nekem egy ajánlatot.”

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

A bundagyanúba keveredett Törtei Tamással csütörtökön délután szerződést bontott a PMFC. A szűkszavú közleményben mindössze az állt, hogy bizalomvesztés miatt válnak meg a játékostól.

Tegnap délelőtt kiderült, ez fedi a valóságot, csak elkendőzi az igazságot. Lapunk már korábban értesült arról, hogy a Törtei-ügynek nem egészen az volt a forgatókönyve, amit a balhátvéd elmesélt, ám hiába kértünk hivatalos információt a klubtól, nem kaptunk, az érintett játékostársak pedig a PMFC-nél elrendelt nyilatkozatstop miatt nem szólalhattak meg.

A sajtótájékoztatón aztán végre kibújt a szög a zsákból. Először Bérczy Balázs klubigazgatótól tudhattunk meg újabb részleteket a történtekkel kapcsolatban.

– Ezerötszáz eurót ajánlottak a részére – kezdte a klubigazgató. – Ez vasárnap történt, hivatalosan azonban csak szerdán jelentette. Utána mi ezt továbbítottuk az MLSZ-nek. A jegyzőkönyvbe Törtei elmondta, hogy ismeretlen telefonáló hívta fel, s ezzel kapcsolatban ő megkereste Regedei Csaba csapatkapitányt, aki azt mondta, ezt azonnal jelezze a vezetőségnek. Nem tette meg, csak a keddi edzés után tájékoztatta Mészáros Ferenc vezetőedzőt. De előtte még megkereste Gyánó Szabolcsot is, aki szintén azt ajánlotta neki, hogy jelentse az esetet.

A későbbiekben Törtei módosította a vallomását, megnevezte Balogh Tamást, akitől az ajánlatot kapta, s elmondta, hogy nem telefonon hívta, hanem személyesen találkoztak.
Már a klubigazgató mondatai is sok új részlettel szolgáltak, de a csattanó csak ezután következett. Gyánó Szabolcs ugyanis nem kívánt kitérni egy újságírói kérdés elől, s elmondta az igazságot.

– Majdhogynem egy konkrét megkeresés volt – beszélt arról a helyzetről, amikor Törtei Tamás az edzés előtt hozzá fordult. – Ekkor elgurult a gyógyszerem. Mondtam, hogy ezt rögtön jelenteni kell, nem lehet rajta egy-két napig ülni! Ezután borult ki a bili.
Gyánó történetét nem hagytuk annyiban. Megkérdeztük a csatárt, hogy eszerint Törtei nem azt kérdezte tőle, hogy jelentse-e a megkeresést, hanem ajánlatot tett a mérkőzés eredményének befolyásolására?

– Ez szó szerint nem azt jelentette! Tett nekem egy ajánlatot! – válaszolta Gyánó Szabolcs, aki a részletekbe már nem ment bele.
Természetesen felhívtuk Törtei Tamást, aki így reagált a sajtótájékoztatón elhangzottakra: „Én a Magyar Labdarúgó Szövetségnek is elmondtam, hogy viszszautasítottam az ajánlatot. Regedei Csabának is ugyanezt mondtam. Miért tettem volna Gyánónak ajánlatot, amikor már előtte visszautasítottam, és lezártam az ügyet? Alaptalan ez az egész vád!”

Persze megválaszolatlan kérdések még maradtak bőséggel az üggyel kapcsolatban – majd a rendőrségi vizsgálat kideríti, hogy pontosan mi is történt.

Címkék#Pécs#PMFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!