Sport

2007.08.28. 08:25

Kis Károly: aggasztó a mutatott játék

Pécs | A rajtot nagyon elszúrta a PMFC-Pécs Plaza NB II-es labdarúgócsapata, három meccsen csak három pont, ez kevés. Kis Károly vezetőedzőt inkább a mutatott játék, mint az elhullajtott pontok aggasztják.

K. Mayer András (DN)

Nem is próbálja palástolni, hogy nagyon a szívére vette az elmúlt fordulókban történteket. „Bevallom, nagyon rossz hangulatban vagyok. Húsz éve csinálom, de nagyon régen voltam már ennyire elkeseredve” – beszél érzéseiről az edzői szoba magányában Kis Károly, a PMFC nyáron szerződtetett új vezetőedzője.

Nincs mit szépíteni, van is oka a kesergésre. Az elmúlt szezonban az élvonaltól búcsúzó csapat úgy vágott neki a másodosztályú idénynek, hogy jövőre újra az első osztályban szeretne szerepelni. Erre három forduló alatt máris hatpontos hátrányba került riválisaival, a hibátlan Haladással és Felcsúttal szemben. De ez még talán a kisebbik gond: a nagyobb az, hogy a játék is kiábrándító. Tanácstalan, egymásra váró, ötlet nélkül futballozó társaság keserítette a nézőket a Dunaújváros elleni meccsen is.

– Valóban, inkább az az elszomorító, amit a pályán nyújtottunk – ismerte el a szakvezető. – Az idény hosszú, a rangadók csak később jönnek, a hat pontot le lehet dolgozni. A játékunk viszont aggaszt. A Dunaújváros elleni meccsünk volt a leggyengébb, úgy láttam, minden játékosom tologatta a felelősséget, nem vállalták el a játékot, a cseleket, inkább újra és újra továbbpaszszolták a labdát. Tudom, hogy nagy nyomás alatt játszanak, de aki ezzel együtt nem képes a jó teljesítményre, az nem is éri el céljait, és egyáltalán ne is futballozzon. Az elvárás nagy, de ennek meg kell felelnünk.

Az ötlettelen, tanácstalan játékot látva egyre inkább úgy tűnik, Szatmári Lórándra nagy szüksége lett volna a vezetőedzőnek. – Ezen már hiába rágódom – jegyzi meg Kis Károly, az ittlévőkkel kell megoldanunk a feladatokat. Ha van Szatmári, ha nincs, ennél többet kell nyújtani.

Talán Kis Károly is túl optimista volt, amikor Pécsre szerződött. Ő is tudta, hogy nem egyszerű feladat tucatnyi új játékosból ütőképes csapatot gyúrni, mégis bízott benne, hogy már a bajnoki rajtra sikerül neki.

– A felkészülési mérkőzések alapján úgy tűnt, jóval rövidebb idő alatt összeállunk, mint az reálisan várható. Sajnos a tétmecscseken kiderült, hogy korántsem játszunk olyan csapatjátékot, amilyet kellene. Mi próbálunk támadni, mert nyerni szeretnénk, és nyernünk kell, de mindenki tudja, hogy sokkal könnyebb egy csapatot megtanítani a szervezett védekezésre, mint a támadásra. Be kell látnom, felállt védelem ellen egyelőre nem vagyunk hatékonyak – fogalmazott Kis Károly.

Ezen pedig mielőbb javítani kell, s a szakvezető nem is kér türelmet: „Azért jöttünk, hogy örömet szerezzünk a szurkolóknak. Már a következő bajnokinkon, pénteken a Kozármisleny ellen nyerni kell!”

Szerdán és pénteken is játszik a PMFC-Pécs Plaza

Az eredetileg tervezett időpontnál egy nappal korábban, vagyis pénteken 19 órától játssza következő bajnokiját a PMFC, amely otthon a Kozármislenyt fogadja. A pécsiek azért kérték a változtatást, hogy a több mint tíz éve náluk játszó Kulcsár Árpád szombaton tarthassa esküvőjét, amit egy évvel ezelőtt ugyanekkor családi gyász miatt elhalasztottak.

A Kozármisleny a pályaválasztói jog felcserélésével belement a változtatásba, tudtuk meg Tomka János pécsi ügyvezetőtől, ugyanezt a szívességet azonban nem tette meg a Kaposvölgye.

A szintén NB II-es klubot arra kérték, hogy egyezzen bele a most szerdai Magyar Kupa-meccs jövő szerdára csúsztatásába, ám a somogyiak nemet mondtak. Így a PMFC szerdán és pénteken is kénytelen pályára lépni.

A Kozármisleny a pályaválasztói jog felcserélésével belement a változtatásba, tudtuk meg Tomka János pécsi ügyvezetőtől, ugyanezt a szívességet azonban nem tette meg a Kaposvölgye.

A szintén NB II-es klubot arra kérték, hogy egyezzen bele a most szerdai Magyar Kupa-meccs jövő szerdára csúsztatásába, ám a somogyiak nemet mondtak. Így a PMFC szerdán és pénteken is kénytelen pályára lépni. -->

Címkék#PMFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!