Sport

2006.02.06. 08:36

Knochék hétfőn utaznak az olimpiára

Hétfőn reggel indul a magyar sportolók első csoportja a pénteken kezdődő torinói téli olimpiára. Az alpesi sízők, sífutók, sílövők, rövidpályás gyorskorcsolyázók és bobversenyzők, valamint az orvosok kelnek útra a Malév római járatával 7 óra 25 perckor, és az átszállás után kora délután érkeznek meg Torinóba.

BAMA

A versenyzők az eredeti terveknek megfelelően három olimpiai faluba költöznek be. A rövidpályás gyorskorcsolyázók (Darázs Péter, Knoch Viktor, Darázs Rózsa, Huszár Erika) Torinóban, a központi faluban, az alpesi sízők (Marosi Attila, Tuss Réka), a sífutók (Tagscherer Zoltán, Gyenesei Leila) és a sílövők (Tagscherer Imre, Gottschall Zsófia) Sestriere-ben, a bobosok (Gyulai Márton, Kürtösi Zsolt, Margl Tamás, Pintér Bertalan és a tartalék Horváth Gergely) pedig Bardonecchiában – Torinótól egyaránt mintegy száz kilométernyire –, a versenyszínhelyeik közelében laknak majd.
A magyar bobosok két járművét jelenleg Drezdában készítik fel az olimpiára. – A szerelés mellett át is fényezik mindkettőt, a kétüléses piros, a négyüléses ezüst színű lesz – mondta Gyulai Márton, a kettes és a négyes egység kormányosa.
– A két bob majd csak a hétvégén érkezik utánunk Torinóba. Még időben, hiszen a pályát csak két-három nappal a 18-án induló bobverseny előtt hivatalos edzéseken lehet kipróbálni. Addig ismerkedünk a pályával és természetesen erősítő edzéseket is tartunk. A műkorcsolyázók (Sebestyén Júlia, Pavuk Viktória, Tóth Zoltán, Hoffmann Nóra és Elek Attila) később utaznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!