Lovas világkupa

2017.12.04. 07:07

Koos de Ronde megvédte címét

A holland Koos de Ronde nyerte vasárnap a Papp László Sportarénában rendezett lovas világkupa négyesfogathajtó versenyét, amelyen legjobb magyarként ifjabb Dobrovitz József ötödik lett.

A csapatban négyszeres világbajnok hajtó az összevetésben nyújtott teljesítményének köszönheti sikerét. Az első futamban hárman csaknem azonos időeredménnyel és verőhiba nélkül zártak, de a második körben a budapesti verseny címvédője, De Ronde két verőhibát, míg két ellenfele közül a svájci Jerome Voutaz négy, a szintén holland Ijsbrand Chardon három, egyenként öt másodperces verőhibával teljesítette a pályát.

A legjobb tíz hajtót felvonultató vk-ban csak vendégként szereplő magyaroknak nem sikerült jól a vasárnapi verseny: ifjabb Dobrovitz József ötödik, míg apja, a csapatban világbajnok Dobrovitz József hetedik lett hét verőhibája miatt.

A fogathajtóverseny előtt a Spanyol Királyi Lovasiskola Andalúz Fiesta című előadását láthatta a közönség.

Az előadáson két világhírű magyar előadóművész is részt vett: a Kossuth-díjas Miklósa Erika Carmenként, lóháton jelent meg az előadásban, partnere pedig a szintén Kossuth-díjas Kiss B. Atilla operaénekes volt. Az énekeseket és a szimfonikus zenekart Déri András vezényelte, a kétrészes előadás rendezője Meskó Zsolt volt.

A lovasszínházi előadás további magyar fellépői között szerepelt a Koltai Polett, aki nyolc gyönyörű fekete paripával mutatott be dámalovas karusszelt, Szegedi Gábor fogathajtó világbajnok pedig négylovas hintóval hajtott be az Aréna küzdőterére. Az Andalúz Fiesta olyan különlegességekkel is szolgált, mint az Aréna légterében lebegő flamenco táncosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!