Sport

2008.07.31. 10:46

Koplárovics Béla feledné a Manchester-gólt

Nehezen igazolhatott volna ismertebb hazai futballistát a PMFC, ám a Manchester Unitednek győztes gólt lövő Koplárovics Béla számára nem csupán pozitívumokat hozott a hat évvel ezelőtti találat.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Még 2002 augusztusában, a Zalaegerszeg – Manchester United Bajnokok Ligája-selejtező lefújása után csak néhány tíz perc telt el, és sztár született. A budapesti utcákon egy nevet skandált a Puskás Ferenc-stadionból örömittasan hazafelé hömpölygő tömeg: „Koplárovics Béla!” – üvöltötte mindenki.

– Egy normális országban azóta is hősként kezelnék, itt viszont elkezdtek viccelődni önön, rengeteg rosszmájú megjegyzést kap.

– Nem is szeretek már igazán erről beszélni, lezártam magamban ezt a történetet. Inkább ne is feszegessük – válaszolta a közelmúltban a PMFC-hez igazoló 27 éves játékos.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Ősszel remélhetőleg Nagy Tamás sokszor gratulálhat majd a játékosnak
[/caption]

– Azóta hat év telt el, és jóval kevesebbet lehetett hallani Koplárovicsról. Persze nem is mindennap lő gólt az ember a Manchesternek.

– Hat évet töltöttem Zalaegerszegen, voltak szép és kevésbé szép éveim. Sajnos volt egy súlyos sérülésem is, részlegesen elszakadt a belső térdszalagom.

– Miért igazolt a PMFC-hez? Az NB I-ből mégiscsak a másodosztályba szerződött.

– Mindenki reménykedik benne, hogy jövőre itt is NB I-es csapat lesz. A szüleim és az apósomék is Barcson laknak, Pécs közel van, ezért ésszerű is volt a döntés.

– Csak az első jut fel. Megnyerik a bajnokságot?

– Nagyon bízom benne! Itt minden rendben van, úgy érzem, a Pápa mellett mi vagyunk az aranyérem legfőbb esélyesei.

– Csatárként vagy bal oldali középpályásként szerepel majd
a PMFC-ben?

– Mielőtt a Zalaegerszeghez szerződtem, végig csatárposzton játszottam, ott viszont a középpálya bal oldalán számítottak rám. Még nem tudom, hogy a vezetőedző, Nagy Tamás melyik poszton kíván szerepeltetni.

– Egyáltalán szerepelni fog a bajnoki rajton? Úgy tudjuk, sérüléssel bajlódik.

– Igen, még a ZTE színeiben a Napoli elleni edzőmeccsen eltörött az orrom. De tudok edzeni, és vállalnám is a játékot.

– Ha a pécsi lelátón felzúg a „Koplárovics Béla”, akkor zavarni fogja?

– Nem hiszem, mert szerintem nem rosszindulatból fognak majd kiabálni.

– Hanem mondjuk egy remek Koplárovics-gól miatt...

– Legyen úgy!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!