Sport

2008.06.02. 08:11

Kozármisleny: kis pénz, nagy foci

A szezon zárásán a baranyai csapatok közül egyértelműen csak a Kozármisleny örülhetett teljes szívvel – és nem csak a barcsi győzelem miatt.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Nem mindennapi, amit a Kozármisleny csapata ebben a szezonban véghezvitt. Indulva onnan, hogy újoncként sokan rögvest a kieséstől féltették a Bene Ferenccel rajtoló gárdát, a remek ősz és a biztos bentmaradás sem rontott a lelkesedésen: immár Márton Gábor irányításával a tavasz második fele is kiválóan sikerült. A 15 idei forduló alatt mindössze a Haladás ellen kapott ki, amit 14 veretlenül megvívott mérkőzés követett (igaz, sok döntetlennel), aminek aztán az előkelő hetedik hely lett a végeredménye.

– A tavalyi bajnoki rajt előtt harminc pontot reméltem, mert az előző években annyival általában bent lehetett maradni – mondta Feleki Attila klubelnök. – Negyven pontot szereztünk, természetesen nagyon elégedettek vagyunk. Az előttünk végző csapatok mind százmillió feletti költségvetéssel dolgoztak, mi harmincöttel, vagyis nincs miről beszélni. És még végezhettünk volna előrébb is, hiszen a három kieső összesen nyolc pontot rabolt el tőlünk.

A mislenyieket az egész idényben a visszafogottság, a realitás jellemezte, így egyáltalán nem lepődtünk meg azon, hogy amikor valamiféle helyezéshez köthető prémium felől érdeklődtünk, a következő válasz kaptuk: „Ilyesmi nem volt feldobva. Persze én is úgy látom, hogy megérdemelnék a srácok, de erre nincs pénzünk” – válaszolt Feleki Attila.

A PMFC keserű szájízzel fejezte be a szezont, nagyobb baj, hogy a szurkolók is. A végül nyolcadik helyen végző Budaörs ellen hazai pályán nagy blama a 3-2-es vereség, főleg úgy, hogy mindezt 2-0-s vezetésről érték el a hazaiak – megfejelve a 76. percre kialakuló kettős emberelőnnyel. Az feltétlenül bizakodásra adhat okot a következő szezont illetően (amikor is egyértelműen a feljutás a cél), hogy ez a gárda bármelyik riválissal fel tudta venni a versenyt, ugyanakkor az is tény, hogy több helyen is erősítésre szorul. Ilyen például a csatárposzt, ahol a tavasz közepére elfogytak az emberek: Lengyel és Bozori távozásával alig akadt bevethető támadó.

A Komlói Bányásznak már teljesen mindegy volt, mit játszik az ezüstérmes Felcsút otthonában – úgy is alakult a mérkőzés. A 38. percben már 3-0-ra vezettek a hazaiak, kész szerencse, hogy ezek után nem lett belőle nagyobb kiütés. A kék-fehéreknek jövőre marad az NB III., no meg előtte a reménykedés, hogy valamikor megkapják az elmaradt pénzeket. Az biztos, hogy a harmadosztályra jelentősen átalakul a keret, sokan biztosan távoznak Komlóról.

Címkék#PMFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!