Sport

2006.02.15. 13:18

Ló(erő) nélkül maradt a Tenkes kapitánya

Siklós–Pécs | Keller Péter és Spitzer Gábor, a tavalyi legeredményesebb baranyai ralipáros számára rosszul kezdődött az év. Nemcsak a Szuper 1600-os Suzuki Ignist adták el alóluk, hanem a főszponzor mellett csaknem az összes többi támogatójuk is távozik.

BAMA

– Pár napja még igencsak magam alatt voltam, de aztán navigátorommal úgy döntöttünk, nem adjuk föl, bár a Suzuki Ász mindenféle indoklás és magyarázat, ráadásul előzmény nélkül három eredményes év után alaposan elbánt velünk – panaszolja a Szuper 1600-as kategória tavalyi bajnoka.
– Elsőként újraalakítottuk régi csapatunkat, a Tenkes Rallye Team-et, és elkezdtük egyesével fölkeresni azokat a cégeket, amelyek korábban a főszponzoron keresztül segítettek bennünket. Úgy látjuk, akad némi remény arra, hogy ha nem is teljes esztendőre, de pár futamra tudunk bérelni egy másik autót. Az is gond, hogy visszalépni nem nagyon érdemes, tehát alsóbb kategóriákra nem pályázunk, egy legalább ilyen vagy négykerekes autó versenyszezonjához pedig legalább ötvenmillióra lenne szükség.
A jó a rosszban – ha nem is Kellerék, hanem a baranyai autósport számára –, hogy az ominózus Suzuki az ismert ralipilóta-csapatvezető Ollé Sándor tulajdonába került. Ő pedig a klubjában korábban ugyanilyen típusú, de gyengébb kivitelű, N2-es Ignissel géposztálya dobogóján végző ifj. Ranga László, Czakó Janek párost ülteti bele.
– Sajnálom Kelleréket, de ha már így alakult, igyekszünk megfelelni a tavalyinál is magasabb követelményeknek – kommentálta a kormányváltást az ifjú pilóta. – Számunkra ez az autó hatalmas előrelépés, és bár ebben az osztályban még erősebb és sűrűbb a mezőny, bízunk benne, hogy nem okozunk majd csalódást.

-->

Címkék#autósport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!